legjobb karácsonyi ajándék
Egészségmagazin.com   |   2015.12.18.

A legjobb karácsonyi ajándék az egész családnak

Mi lehet a legszebb ajándék, ami az egész családot boldoggá teszi? Egy új tévé, ami még nagyobb, mint a korábbi? Szerintünk nem: a legszebb karácsonyi ajándék az együtt töltött idő, a közös nevetések, amikre gyermekeid felnőttként is emlékezni fognak. A legjobb karácsonyi ajándék tehát a mindezt biztosító társasjáték!

reklám vége

A különféle társasjátékok reneszánszukat élik: jobbnál-jobb játékok közül választhat az, aki szereti szórakoztatóan, kreatívan és tartalmasan eltölteni családjával, barátaival a szabadidőt. Te is közéjük tartozol?  Gyakran telnek Activity-csatákkal a családi összejövetelek?

Aki a társasjátékokat szereti, rossz ember nem lehet! - szólhatna a mondás. Olyan játékok ezek, amik megvételük után már nem igényelnek sem anyagi-, sem eszközráfordítást: csak jó társaság és egy hely kell, ahol összegyűlhettek.

Szívesen lepnéd meg családod egy új játékkal, de valami szokványostól eltérőre vágysz? Örülnél, ha a gyerekek alapvető készségei fejlődnének játék közben? Készíts társasjátékot saját kezűleg! Most 3 Csináld-magad társasjátékot mutatunk, amit a fa alá tehetsz szeretteidnek!

Egy társasjáték azért mégsem a legújabb játékkonzol, de a divatos társasoknak igen borsos áruk is lehet. A karácsony egyébként is komoly anyagi megterhelést jelent mindenki számára, ezért tökéletes döntés lehet, ha saját készítésű társast ajándékozol a rokonoknak, barátoknak. Egy kis kézügyesség, némi költség, és nagy adag fantázia: kész is az egyedi ajándék!

1. A legjobb karácsonyi ajándék: családi Monopoly személyre szabva

Ki ne ismerné a Monopolyt, valamint annak vasfüggönyön inneni változatát, a sokak gyerekkorát meghatározó Gazdálkodj okosan!-t? A játék lényege a terület- és épületszerzés, (itthon: lakásszerzés) melyeknek eladása és bérlése során a cél végig az egyeduralom, a monopólium megszerzése. Gazdasági érzék és ügyesség sem árt ehhez a játékhoz.

Ha családodnak szánod a játékot, könnyen testre szabhatod a Monopoly-t. A területek között kizárólag olyanok szerepeljenek, amik sokat jelentenek számotokra: családi nyaralások színhelyei, a szülők lagzijának helyszíne, esetleg az a hely, ahova nászútra mentek. Az alapötletet természetesen további elemekkel te magad is kiegészítheted, hogy igazán személyre szabott végeredményt kaphassanak a szeretteid!

2. Melyik gyerek nevet a végén?

A sok esetben Ludo néven ismert Ki nevet a végén? is a legnépszerűbb társasjátékok körébe tartozik. A játék eredeti elnevezése egy jól ismert mondásra utal: az nevet legjobban, aki utoljára nevet.

Ez azt jelenti, hogy az ősi indiai játékból kialakult társas során érdemes végig odafigyelni, a nyerésre álló játékost ugyanis az utolsó pillanatban is ki lehet taszítani a vezető pozícióból. Ha a gyerekeknek van olyan baráti társasága, akik szeretik a társasokat, akikkel szeretnek együtt játszani, idén lepd meg őket egy rájuk tervezett Ki nevet a végén?-nel, melynek bábúinak fejére az ő arcuk kerül.

3. Aktív család

Alighanem az Activity az egyik legismertebb társasjáték, és nem túlzunk, ha azt állítjuk: az egyik legviccesebb is. A játék ráadásul a gyerekek készségeit is fejleszti, legyen szó akár mutogatásról, akár tárgyak és fogalmak lerajzolásáról, nem is beszélve a körülírásról, vagy a rímfaragásról. Ezzel egy sor készségük fejlődik!

Készíts karácsonyi tematikájú Activity-t! Ez lehet külön a gyerekeknek szóló is, vagy ünnepi, ahol a karácsonnyal kapcsolatos személyeket, vagy fogalmakat kell kitalálniuk (Jézuska, karácsonyfa, Betlehem, három királyok). A felnőttekre is gondolhatsz, és felnőttesebb témákat vonhatsz össze a karácsony tematikájával. Használd a fejed - később a családnak is azt kell majd a játék során!

Ha pedig szeretnéd, hogy a társasjáték mindig kéznél legyen, csinálj óriástáblát: a bútorboltokban már párezer forintért kaphatsz olyan kis dohányzóasztalt, amire felfestheted az alapot, de nagyobb lakásban az is szórakoztató lehet, ha ragasztószalaggal „rajzolod" fel a táblát a padlóra és ti magatok vagytok a bábuk.

A legjobb karácsonyi ajándék a családdal együtt töltött idő, ehhez használd egészséggel a fent olvasható tippjeinket!

Nevetésekben és közös pillanatokban gazdag Karácsonyt kívánunk!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön