smoothie
Egészségmagazin.com   |   2016.03.05.

Könnyen elkészíthető smoothie az egészségesen ragyogó bőrért

Eleged van a szürkeségből? Úgy érzed, hogy a locs-pocs időjárás és a vitaminhiány miatt már te magad is szürkévé változtál? Ez az egyszerű és finom smoothie igazi vitamin-dopping az arcbőrödnek, így könnyen kitűnhetsz a szürkeségből! Olvass tovább a receptért!

reklám vége

A hűvös évszakban minden egy kicsit szürkének tűnhet néha, beleértve az időjárást, az emberek öltözködését, a hajunkat és bőrünket is. Ha szeretnéd, hogy arcod egészségesen ragyogjon egész évben, próbáld ki ezt a smoothie receptet, ami fantasztikus hatással lesz a bőrödre!

Az ausztrál Macquarie Egyetem kutatói több más társukkal arra a felfedezésre jutottak, hogy a béta-karotint tartalmazó ételek, étrendkiegészítők egészséges csillogást adnak a bőrnek. A szakértők most éppen azt vizsgálják, hogy ha naponta megiszol egy adagot egy karotinoidokban gazdag turmixból, az meghozza-e az áhított ragyogó bőr effektust. Most te is lehetsz tudós: próbáld ki az alábbi smoothie-t minden nap, és jegyezd fel a kutatás eredményét!

Miért jó ez a smoothie a bőrödnek?

Mielőtt elmerülnénk a receptben, nézzük meg, hogy a smoothie-ba kerülő zöldségek miért lesznek fantasztikus hatással a bőrödre!

  • Édesburgonya

Itthon még nem annyira elterjedt, pedig rengeteg jó dolgot tudunk róla mondani. Egyetlen darab édesburgonya biztosítja a napi javasolt A-vitamin bevitel kétszeresét és a napi C-vitamin szükséglet 1/3-át, valamint gazdag B6-vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nem utolsósorban nagyon kevés zsiradékot és nátriumot találsz benne.

  • Répa

Alacsony kalóriatartalma és nem létező zsírtartalma mellett rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz, és számos, egészségre gyakorolt jótékony hatása van. A répában található rengeteg béta-karotin, amelyet a máj A-vitaminná alakít, kiváló szemerősítő. Magas antioxidáns tartalma miatt szívvédő hatása is van, védőréteget von a szív köré, ezáltal csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A benne található ásványi anyagok elpusztítják a szájüreg káros baktériumait, tehát még a szájhigiéniádnak is jót tesz! Magas C-vitamin és antioxidáns tartalma még a bőrödet is ragyogóvá varázsolja. És persze fütyülni is jobban tudsz tőle ;) !

  • Római saláta, vagy kötözősaláta

Szintén nem annyira elterjedt itthon, de már kezd egyre népszerűbb lenni. A Földközi tenger keleti partjain és a Közel-Keleten előszeretettel használják majdnem minden étkezésnél. Jól is teszik, mert 10 dkg-nyi római saláta elfogyasztásával napi K-vitamin szükséglet másfélszeresét, A-vitamin szükséglet kb. 60%-át, és C-vitamin szükséglet kb. felét is fedezheti! Magas a folsav-, mangán-, króm- potászium-, B1-, B2-, B3- és B6-vitamin tartalma is. Számos más hatása mellett, a C-vitamin és béta karotin tartalma együtt dolgozik a koleszterin oxidációjának megelőzésén, ami az infarktus megelőzésében jön jól, hiszen az oxidált koleszterin válik ragadóssá és zárja el az erekben a vér áramlásának útját.

  • Mandulatej

Finom, és egészséges hozzávaló: nem csak a csontok erősítésében segít (az ajánlott napi mennyiség 30%-át ki is pipálhatod vele), de magas B-vitamin és E-vitamin tartalmának köszönhetően jót tesz a bőrödnek, sőt, még az izmaidnak is! A tehéntejjel ellentétben ráadásul nem tartalmaz laktózt, koleszterint, és telített zsírt, ráadásul csak 60 kalória az egész. És mondtuk már, hogy nagyon finom:)?

És most nézzük ezt a kiváló smoothie receptet, aminek elkészítésével Te is biztosíthatod magadnak az egész évben egészségesen ragyogó bőrt!

A "ragyogó bőr" smoothie receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg édesburgonya fagyasztva és darabokra vágva
  • 17 dkg hámozott répa, szintén felvágva
  • 1 csésze aprított római saláta
  • 1 csésze édesítetlen mandulatej
  • ¼ teáskanál őrölt kardamon (amit fiatalító hatása miatt a fűszerek királynőjének is hívnak)

Elkészítés:

Pakold be a hozzávalókat egy turmixgépbe, vagy használj kézi keverőgépet, dolgozd össze és fogyaszd egészséggel ezt a frissítő bőrszépítőt!

Ne feledd: napi 1 smoothie hatására egész évben ragyogóan szép bőröd lesz!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön