étel, szerv
Egészségmagazin.com   |   2016.01.02.

Ezek az ételek pont úgy néznek ki, mint a szerv, aminek jót tesznek!

Nehéz megjegyezni, hogy melyik szervednek melyik étel tesz jót? Segítünk: csak képzeld magad elé az adott szervet, és keress valamit, ami hasonlít rá! Vannak ugyanis bizonyos ételek, amelyeknek alakja hasonlít annak az emberi szervnek az alakjára, amelyiket egészségesebbé teszi... Fussunk át egy listát, amiben szerepel 11 zöldség, gyümölcs és egyéb finomság, ami emlékeztet a szerv alakjára, amire jó hatással van.

reklám vége

„Ha sok répát eszel, szépen fogsz majd fütyülni!" - te is sokat hallottad ezt gyerekkorodban? És te is sokat gondolkodtál azon, hogy mégis mi köze a répának a fütyüléshez?

Néha nehéz fejben tartani, hogy egyes szerveid egészsége érdekében mit kellene, vagy nem kellene fogyasztanod, de szerencsére van 11 olyan étek, amikkel nagyon könnyű a helyzet: ránézésre meg tudod mondani, hogy melyik szervednek tesznek jót!

Nézzük a listát:

11 étel, ami pont úgy néz ki, mint a szerv, amit egészségesebbé tesz:

1. Avokádó - petefészkek és a méh

Az avokádó előnyösen befolyásolja a petefészkek és a méh működését, és formára is pont olyan, mint a női méh. Hetente egy avokádó elfogyasztása segít megelőzni a méhnyakrákot, és a petefészek daganatos megbetegedéseit is. Ezen kívül segít szervezetednek az egészséges hormonszint fenntartásában.

2. Répa - szemek

Ha közelebbről megnézed a répa keresztmetszetét, úgy néz ki, mint egy emberi szem: van „fehérje" és „pupillája". Kutatások igazolják, hogy a répa serkenti a véráramlást a testben és ezáltal javítja a szem funkciójának működését.

3. Zeller - csontok

A zeller hasonlít egy kicsit az emberi csontokra, ugye? Csontjaid 23% nátriumot tartalmaznak, és meglepő módon a zellerben is pont ennyi ennek az ásványi anyagnak a mennyisége. Tanulmányok bizonyítják, hogy a zeller fogyasztása kiegészíti a csontok nátrium tartalmát.

4. Kagyló - herék

Fiúk, figyeljetek csak! A kagyló formája a herékre emlékeztet, tehát jót is tesz nekik. A tanulmányok szerint a kagyló fogyasztása kiváló hatással van a férfi nemzőszerv működésére, mivel jelentős adag folsavat és cinket tartalmaz, ami javítja a sperma minőségét is.

5. Gyömbér - gyomor

A gyömbér hatékony fegyver a gyomorbántalmak elleni harcban, és még hasonlít is az alakjuk.

Megnyugtatja a gyomor izmait gyomorrontás esetén, és szélhajtó tulajdonságának hála a puffadást és a gázképződést is megelőzi. Baktériumok által kiváltott hasmenés vagy emésztési zavarok esetén is ajánlott a fogyasztása.

6. Grapefruit - mellek

Bizonyos méret fölött a dinnye is indokolt lehet, de normál esetben a grapefruit fogyasztása is elég ahhoz, hogy a női mellek egészségesek maradjanak: ez a gyümölcs segíti a nyirokcsomók kimozgatását a mellből, ezáltal megelőzi a mellrák kialakulását.

7. Csiperkegomba (Agaricus campestris) - Fülek

Ha szétvágod a csiperkét, akkor pont olyan, mintha egy emberi fület látnál magad előtt. Ha sok gombát eszel, akkor sok D-vitamin jut a szervezetedbe, ami javítja a hallást.

8. Vörösbor - vér

Ennek az isteni nedűnek a színe emlékeztet a vér színére. A vörös bor fogyasztása segít megelőzni a vérrögök, a stroke, avagy szélütés, és a szív betegségeinek kialakulását. Mára már az is bizonyított, hogy mérsékli az ún. káros koleszterin szintjét, viszont a jó koleszterin szintjét emeli. Ha rendszeresen, kis adagban iszol vörös bort, akkor erősíted az antioxidánsok csoportját is. Forralt bor formájában pedig a karácsonyi hangulatot is.

9. Édesburgonya - hasnyálmirigy

Az édesburgonya a cukorbetegek egyik legjobb barátja lehet, mivel kíméli a hasnyálmirigyet, a benne lévő édeskés ízű, inulin nevezetű poliszacharid (összetett szénhidrát) feldolgozásához ugyanis nincs szükség inzulinra, arra a vegyületre, amely a hasnyálmirigy sejtjeiben generálódik, s amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a cukor a vérből a sejtekbe kerülhessen.

10. Paradicsom - szív

Kutatások igazolják, hogy a paradicsom telis-tele van vassal és káliummal, ami nagyon egészségessé teszi a szív és a vér számára. A zöldség szép, piros színét egy likopin nevű pigmenttől kapja, ez segíti a szív erejének és a gondolkodás képességének megtartását, sőt, akadályozza a rosszindulatú daganatok kialakulását is.

11. Dió - agy

A dió pont úgy néz ki, mint az emberi agy, van egy bal és egy jobb féltekéje, sőt, még tekervényei is! Fogyasztása segíthet a memória frissességének védelmezésében, helyrepofozza a koncentrációs képességet és felturbózza az agy „műveleti sebességét" is. Tökéletes forrása az antioxidánsoknak, ásványi anyagoknak és omega-3 zsírsavaknak is.

Ne gondolkodj tovább, mit is kell enned az egészséged érdekében: csak képzelj el egy szervet, és keress valamit, ami hasonlít rá! Fogyassz belőle minél többet, és meglátod, egész évben kicsattansz majd az egészségtől:).



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön