méregtelenítő smoothie
Egészségmagazin.com   |   2015.10.22.

Takarítsd ki a tested! Recept a tuti tisztító smoothie-hoz

Megállapítottad, hogy a tested egy szemétlerakat, és ideje kitakarítani? Helyes. De hogyan kezdj hozzá? Rengeteg méregtelenítő receptet találsz az interneten, jobbakat, rosszabbakat, de ha igazán jót akarsz magadnak, ezt a receptet próbáld ki! Egészséges, méregtelenít, és még nagyon finom is:)!

reklám vége

Időről-időre kitakarítod az otthonod, port törölsz, mosol, kisuvickolsz mindent, hogy jó érzéssel töltsön el a tisztaság. Ugyanúgy, mint egy lakásnak vagy háznak, néha a szervezetednek, szerveidnek is szüksége van tisztításra.

El sem tudod képzelni, hogy mennyi méreganyag kerül be a testedbe a szennyezett levegő által, a sok egészségtelen, cukros, fehér lisztes, zsíros, illetve a rengeteg „E"-t tartalmazó gyorséttermi és félkész ételek fogyasztása, valamint a rohanó életmód miatt.

Miért fontos a tisztítás, méregtelenítés?

Ha belegondolsz, mennyit változott a világ az elmúlt pár évtizedben, elrettenthet, hogy mennyire megnőtt például a károsanyag-kibocsátás, ami az egész környezetünkre hatással van. Sőt, a méreganyagok már a spájzban vannak, pontosabban az ivóvízben, a termőföldben, és ezáltal bizonyos élelmiszerekben is. Manapság több gyógyszert is fogyasztunk, és az élelmiszereink nagyobb arányban tartalmaznak cukrot, tartósítószereket és mindenféle adalékanyagokat.

Ha odafigyelsz az egészségedre, a méreganyagok bevitele részben elkerülhető: ne dohányozz, ne fogyassz sok alkoholt és kávét, illetve táplálkozz tudatosan, fogyassz bio élelmiszereket, magas rosttartalmú ételeket. Ilyen módon sokat tehetsz egészséged megőrzéséért, ám a környezeti ártalmaktól így sem tudod teljesen megóvni a szervezeted.

És ha már felismerted magadon a 4 jelet, ami arra utal, hogy a tested egy szemétlerakat... akkor ideje kitakarítani egy tuti méregtelenítő smoothie segítségével!

Kik felelősek a szervezeted méregtelenítéséért?

A két fickó, a két fontos szerved, amelyek felelősek a méregtelenítésért és időről időre tisztításra szorulnak: a vese és a máj.

Veséből mindenki kettővel rendelkezik: ezek a bab formájú, ökölnyi nagyságú szervek felelősek a véred tisztításáért és a folyadékszinted szabályozásáért. Ha veséid valamiről úgy ítélik, többlet, vagy salakanyag, és nincs rá szükséged, akkor vizelet formájában eltávolítják a szervezetedből.

Naponta körülbelül 200, azaz kétszáz liter vér halad át a veséken, hogy megtisztítva kerüljön vissza a szervezetbe. Veséid megállás nélkül, a nap 24 órájában és a hét mind a 7 napján szorgalmasan dolgoznak, tehát biztosítanod kell, hogy mindig megfelelő formában legyenek. Ha ez nem történik meg, akkor különböző egészségügyi problémák jelentkezhetnek, például kialakulhat pár csinos vesekő, magas vérnyomás, vérszegénység, ínybetegségek vagy álmatlanság.

Mit tegyél a veséid egészségének megőrzése érdekében?

Egészséges étkezéssel, csökkentett nátriumbevitellel, zéró dohányzással és elegendő mozgással máris sokat tettél veséid egészségének érdekében. Ezek mellett az is nagyon fontos, hogy naponta legalább 8-12 pohár vizet elfogyassz, hogy a veséid rendesen el tudják látni a feladatukat, és ne képződjenek vesekövek.

A sok víz fogyasztása mellett időről-időre készítsd el ezt a frissítő, méregtelenítő smoothie-t is, ami csodákat művel a veséiddel!

Tuti méregtelenítő smoothie recept

méregtelenítő smoothie recept

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű banán
  • 1 kivi
  • Fél citrom vagy lime
  • Fél evőkanál aprított petrezselyem
  • Fél csésze szétzúzott mandula (ha éppen nincs otthon, akkor bármilyen más olajos mag megteszi)
  • 1 csésze víz
  • Jégkockák

A méregtelenítő smoothie elkészítésének folyamata igen egyszerű: végy egy turmixgépet, helyezd bele a hozzávalókat, és turmixold jól össze! Ha kész, töltsd egy pohárba és fogyaszd egészséggel! Ez a frissítő finomság tele van C-vitaminnal, aminek nagy szerepe van a méregtelenítésben, megkönnyíti a veséid munkáját, és hozzájárul a napi folyadékbeviteledhez is.

Ha 1-2 hetente készítesz egy ilyen méregtelenítő smoothie-t, már azzal is sokat segítettél a veséidnek. De igazából olyan finom, hogy szívesen iszod majd gyakrabban is!

Egészségedre!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön