méregtelenítés
Egészségmagazin.com   |   2015.10.28.

A tested egy szemétlerakat? 4 jel, ami arra utal, hogy méregteleníts!

Dunát lehet rekeszteni a különféle méregtelenítő kúrákkal és egyéb csodaszerekkel, de kevesen tudják, hogy az emberi szervezetnek van saját méregtelenítő rendszere. De tudtad, hogy a méregtelenítő kapacitásod véges? Tudod, honnan ismered fel, hogy eljött az ideje a külső segítségnek? Olvass tovább és megtudhatod!

reklám vége

A tested saját méregtelenítő rendszere ugyan folyamatosan dolgozik, hogy megszabadítson téged a méreganyagoktól, de a modern életvitel egészségtelen és méreganyagokban gazdag táplálkozása olyan szinten leterheli a szervezetet, hogy segítség nélkül képtelen tökéletesen elvégezni a feladatát. Erre a környezetszennyezés is rátesz egy lapáttal, amit a nagyvárosokban élők nap, mint nap tapasztalhatnak. Időnként érdemes hát segíteni egy kicsit a szervezetednek és külső támogatást nyújtani a méregtelenítéshez.

4 jel, ami arra utal, hogy eljött a méregtelenítés ideje!

Amikor a szervezeted már megelégelte a dolgot, és képtelen ellátni a karbantartási, takarítási munkálatokat, egyértelműen jelzi neked, hogy segítségre van szüksége. Neked nincs más dolgod, mint észlelni és helyesen értelmezni ezeket a jelzéseket!

Íme a 4 leggyakoribb jel, ami méregtelenítésért kiált:

1. A mellékhelyiség túl gyakori látogatása

Ha szinte folyamatosan úgy érzed, hogy valamilyen kis- vagy nagydolog van készülőben, az azt jelentheti, hogy a feltorlódott méreganyagok szinte kétségbeesetten próbálnak távozni a szervezetedből. Normál esetben a WC meglátogatása meg is oldaná ezt a problémát, de van az a szint, amikor már segítségre szorul az emésztésed.

Ennek elősegítésére igyekezz minél több folyadékot inni! A legjobb, ha vizet, teát, vagy természetes gyümölcsleveket fogyasztasz, a nagymennyiségű folyadék ugyanis segíti a veséidet a vér megfelelő átszűrésében. Fontos, hogy tartózkodj a cukros, mesterséges színezékekkel, tartósítószerekkel, édesítőkkel és más kémiai anyagokkal telepakolt italoktól!

2. Méregtelenítés szükséges, ha rossz szagú lehelet

Ez egy igen kellemetlen, de tuti biztos indikátora annak, hogy itt az ideje egy kis méregtelenítésnek. A rossz leheletet általában az ételmaradék, és a szájüregben található baktériumok okozzák, de előfordulhat, hogy a gyomrod felől áramlik a kellemetlen szag. Amikor méreganyagok nagy mennyisége miatt azokat már képtelen teljes egészében feldolgozni a máj és az emésztő szervrendszer, akkor a szag és a nyelv felületének fehér elszíneződése is árulkodó lehet.

Ennek elkerülésében a rendszeres és megfelelő fogmosás, a fogselyem használata és a nyelved alapos tisztítása is segíthet. Ez azonban csak tüneti kezelés, a jelenség okát az egészségesebb táplálkozással tudod megszüntetni, melynek következtében májad fellélegzik majd.

3. Heves reakció bizonyos szagokra

Ha arról van szó, hogy valaki érzékenyen reagál bizonyos szagokra, akkor általában terhességre szokás tippelni, ugye? Ám a rosszulléteket az is okozhatja, hogy a szervezetedben felgyűltek a méreganyagok. Ha a szaglásod a megszokottnál érzékenyebb a cigarettafüstre, a parfümre, vagy más szagokra, ez jelezheti, hogy eljött a méregtelenítés ideje!

Mi számít túlérzékenységnek?

Ha nagyon könnyen ki tudsz választani bizonyos szagokat a sok közül, majd fejfájás, vagy hányinger kerülget, majdnem biztos, hogy a szervezeted éppen méregtelenítésért kiált.

4. Nehezen mennek le a fölös kilók, kell a méregtelenítés

Lefogyni általában nem könnyű, de van, akiknek extra nehezen meg; a jelenség mögött általában a túl kevés mozgás, a nem megfelelő táplálkozás, hormonális problémák és a felgyülemlett méreganyagok húzódhatnak meg. Bizonyos méreganyagok ugyanis gátolják a zsírsejtek feldolgozását, így bármennyit mozogsz, a zsírpárnák makacsul ragaszkodnak majd. A fogyás eléréséhez elsősorban a megfelelő diéta és a sok mozgás útján vezet az út, amivel gyakorlatilag együtt jár majd a méreganyagok mennyiségének csökkenése is, ez pedig tovább gerjeszti majd a pozitív folyamatot.

Hogyan méregteleníts?

Hány pontban ismertél magadra? Ha akár csak egy-két jelet is felleltél, érdemes fontolóra venni egy alapos méregtelenítő kúrát, hogy segíts a májadnak, veséidnek és az egész szervezetednek megszabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól.

Az internetet bújva számtalan méregtelenítési recepttel találkozhatsz, de fontos tudnod, hogy ezek közül sok diéta inkább árt, mint használ!

Gasztro rovatunkban, már megosztottunk veled egy tuti méregtelenítő smoothie receptjét, ami tisztít, egészséges, és ráadásul nagyon finom is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön