DHT blokkoló
Egészségmagazin   |   2022.06.01.

Miért veszélyesek a DHT blokkolók, és mit használjunk helyettük?

A DHT blokkoló tulajdonképpen egy gyűjtőnév - olyan gyógyszereket, készítményeket értünk a szóban forgó fogalom alatt, amelyek nagy hatással vannak a hormonháztartásra, illetve a hormonzavarok okozta hajhullásra. A DHT egy a szervezetben lévő hormon: tesztoszteron származék. A hölgyek és az urak szervezetében is termelődik, többek között a mellékvesében és a hajtüszők faggyúmirigyeiben is.

reklám vége

Ha viszont a DHT hormon túltermelődik, a korai hajhullás, kopaszodás megjelenése sem várat magára sokat. De hogyan is válthatja ki a DHT az említett kellemetlen rendellenességeket? Nos, a DHT hormon túltermelődés esetén bekerül a véráramba, ahonnan már egyenes út vezet a fejbőrhöz, illetve magához a hajtüszők receptoraihoz. A hormon fokozott jelenléte negatívan befolyásolja a hajtüszőket, azok a DHT hatására zsugorodni kezdenek, így a továbbiakban már nem képesek egészséges, életerős hajszálakat produkálni.

A korai hajhullás és kopaszodás roppant kínzó, nemcsak a hölgyeknek, de természetesen az uraknak is - általában ezen a ponton kerülnek terítékre a különféle DHT blokkoló készítmények is. De vajon nem ártunk-e többet a DHT blokkolók rendszeres fogyasztásával? Nos, a témában végzett kutatások világosan rámutattak arra, miszerint ezeknek a hormonális hajhullás elleni tablettáknak komoly negatív mellékhatásai is lehetnek.

A DHT blokkolók már rövidtávon negatívan befolyásolják a szexuális étvágyat, sőt, akár erekciós problémát és impotenciát is okozhatnak, arról nem is beszélve, hogy a spermaszámot is csökkentik. A DHT blokkolók hatására heves allergiás tünetek is felléphetnek, emellett intenzív mell- és herefájdalom is kialakulhat. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, ezek a roppant kellemetlen, fájdalmas mellékhatások abban az esetben sem szűnnek meg, ha a páciens abbahagyta az adott DHT blokkoló szedését.
Persze ez nem jelenti azt automatikusan, hogy bele kellene nyugodnunk a kopaszodásba vagy a hajhullásba. A megoldást viszont mindenképpen a természetes összetevőkkel operáló, minőségi készítmények szolgáltatják, és nem azok az erős szerek, amelyek még jobban összezavarják a hormonháztartásunkat.

Sajnos a korai hajhullás egyre több embert érint manapság. Ez tulajdonképpen a megfeszített, stresszes életmódunkra vezethető vissza. Annak érdekében, hogy a hajkoronánk sokáig megőrizhesse az egészségét és a szépségét, fontos, hogy kiváló renoméval rendelkező, természetes kozmetikumokat használjunk. A méltán híres és népszerű VARGA Herbal minőségi produktumaira ez esetben is nyugodtan számíthatunk.

Miért? Nos, a válasz rendkívül egyszerű: a kiváló renoméval rendelkező magyar márka a népi gyógyászat jólismert elemeit ötvözi a modern technikákkal, az így kapott kombináció pedig minden igényt kielégít, amit a hatékony, mégis kíméletes szépségápolási készítményekkel szemben támaszthatunk. Az elődeink által oly nagyra becsült csalán, körömvirág és nyírfakéreg a VARGA Herbal hajerősítő cseppjeiben fokozott intenzitással képviseltetik magukat, így a hatófokuk is elképesztően magas - erre pedig egyetlen DHT blokkoló sem képes.

Tökéletes megoldás az elvékonyodott hajra: VARGA Herbal

Az elvékonyodott haj bizony nem szép látvány, sokat ronthat az egyébként esztétikus összképen, a megjelenésünk egészén. A probléma a férfiakat és a hölgyeket is negatívan érinti, ám kétségtelen, hogy a szebbik nem képviselőit jobban megviseli lelkileg a megritkult, fáradt hajkoronájuk látványa. Bármit bevetnének annak érdekében, hogy a hajuk újra szép és dús legyen - a gond csupán az, hogy az esetek többségében nem az optimális módszereket választják ennek eléréséért.

A tupírozás, illetve az egyéb hajformázási technikák sokkal többet ártanak az elvékonyodott hajnak, mintsem használnának. Ezek a drasztikus „beavatkozások" tovább roncsolják a hajszálak szerkezetét, arról nem is beszélve, hogy nem oldják meg a probléma gyökerét. Az elvékonyodott haj kialakulása ugyanis a hajhagymák nem megfelelő szintű tápanyagellátására vezethető vissza.

A prémiumszínvonalú VARGA Hajerősítő cseppek kifejezetten a kimerült, elvékonyodott hajra lettek megálmodva. A Hungarikumnak számító hajerősítő nem kevesebb mint 21 különféle gyógynövény kivonatát tartalmazza. Az elvékonyodott haj legjobb barátja, a VARGA Hajerősítő sokkal nagyobb koncentrációban tartalmazza azokat a hasznos tápanyagokat, vitaminokat és ásványai anyagokat, amelyekre a fejbőrnek és hajhagymáknak szüksége van, mint a hagyományos alkohol alapú hajszeszek.

A VARGA Hajcseppek egyedülálló módon serkentik a fejbőr vérkeringését, hatékonyan táplálják a hajhagymákat, emellett pedig gyengéd ápolásban részesítik a hajat. A természetes, gyógynövény-alapú készítmény nem irritálja a fejbőrt, így az érzékeny bőrrel rendelkezők is minden gond nélkül élhetnek annak rendszeres használatával. A kimerült, elvékonyodott haj kezelése sohasem volt még ilyen egyszerű, mint most a VARGA Hajerősítő cseppekkel!

A hajerősítő amellett, hogy megfelelő tápanyagellátást biztosít a hajhagymáknak, a hajszálak belső szerkezetét is megerősíti, sőt, a hajvégek töredezését is megállíthatja. Rendszeres alkalmazásával a hajkoronánk felfrissül, dússá és esztétikussá válik. A VARGA Hajcseppek kúraszerű használata természetesen nem jár mellékhatásokkal. Ezek a készítmények 100%-ban organikusak és biztonságosak. Ezt több klinikai teszt is alátámasztja. A rugalmas, selymes, egészséges és dús hajzuhatag többé nem álom, hanem maga a kézzel fogható valóság.

S mindezt mennyi idő alatt érhetjük el? Nos, a tendencia szerint a VARGA Herbal készítmények 2-8 hét leforgása alatt már látványos eredményeket hozhatnak: megállítják a hajhullást, megerősítik az elvékonyodott hajat és serkentik az új hajszálak növekedését is. A VARGA Herbal elvékonyodott haj regenerálására fejlesztett hajerősítőit bátran használhatják a hölgyek és az urak is.

Persze nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, miszerint azok a hölgyek profitálhatnak a legtöbbet a 100%-ban természetes készítményekből, akik a rendszeres és intenzív hajkezelések következtében kialakult töredezett hajra keresik az optimális és gyors megoldást.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön