hajpakolás
Egészségmagazin   |   2022.05.23.

Mikor és hogy használd a hajpakolást?

Annak érdekében, hogy a hajunknak megadjuk a kellő törődést és gondoskodást, többféle terméket is használhatunk. Ugyanakkor minden esetben a saját hajtípusunknak, illetve hajproblémáinknak megfelelő készítményeket érdemes választani.

A száraz, igénybe vett hajtípusra erősen ajánlott hajpakolást használni, ezzel ugyanis sokkal puhábbá és hidratáltabbá tehetjük a hajunkat. A pakolás felvitele nagyon egyszerű, csak néhány fontos dologra kell odafigyelni, hogy ne rontsuk el a műveletet.


Ebben az írásunkban arról lesz szó, hogy mikor és hogyan érdemes használni a hajpakolást. Végül pedig az arcápolásról is mesélünk, illetve hozunk 1-2 gondolatot arról, hogy milyen hatást lehet elérni a retinol rendszeres használatával.

reklám vége

Miért használj hajpakolást?


A különböző hajformázó eszközök, például hajvasaló, hajgöndörítő nagymértékben károsítják a hajat. Sőt, még a hajszárító használata is negatívan hat a hajszálakra a magas hőmérséklet miatt. Ha sérül a haj szerkezete, az tapintásra is érezhető és szemmel is látható, elvégre sokkal szárazabb, sérülékenyebb és töredezett lesz. A hajformázók mellett a különböző hajszínezők, hajfestékek és egyéb termékek használata is kárt tesz a hajban.


A hajpakolás segít pótolni a hajszálak nedvességtartamát és a hidratáláson túl, tápanyagokkal is ellátja. Ennek köszönhetően visszanyerik a puhaságukat, rugalmasságukat, fényüket. A pakolásokat tehát azért érdemes használni, mert a hajformázó készülékekkel, szerekkel okozott káros hatásokat csökkentheted általuk.


A hajpakolás használata röviden


Mindig olyan hajpakolást válassz, amiben sok-sok értékes összetevő van. Azok ugyanis mélyen behatolnak a hajszálakba és ott kifejtik jótékony hatásaikat. Ennek köszönhetően sokkal szebb és egészségesebb lesz a hajad.


A pakolást nem kell minden nap alkalmaznod, elég hetente egy vagy két alkalommal attól függően, hogy mennyire száraz a hajad. Ami a mennyiséget illeti, nem kell túlzásba esned, ha többet használsz a kelleténél, azzal nem érsz el jobb eredményt.


Fontos, hogy a balzsammal ellentétben ne mosd le 2 perc után, a tökéletes végeredmény érdekében legalább 30 percen keresztül hagyd fent. Figyelj oda arra is, hogy ne a balzsammal együtt, hanem ahelyett használd. A kettő együtt ugyanis elnehezítheti a hajadat, kivéve, ha extra száraz és elbírja mindkét hajápoló terméket.

Milyen hajpakolások közül választhatsz?


Többféle pakolást is találhatsz, ha kicsit jobban is belemerülsz a kínálatba. Vannak kifejezetten száraz, illetve normál hajra való termékek is, de emellett a bennük található hatóanyagokban is különbözhetnek egymástól. Egy külön termékkategóriát jelentenek a natúr hajpakolások, amiket értékes növényi olajokból, például makadámdió vagy jojoba olajból készítenek. Ezekkel nemcsak a hajunkat, hanem a bőrünket is ápolhatjuk.


Mi az a retinol?


A retinol tulajdonképpen nem más, mint az A-vitamin primer alkohol formája, ami egy zsírban nagyon jól oldódó összetevő. Nm csak a bőrünk, hanem a többi szervünk egészséges működésében is fontos szerepet játszik, különösen az agyunknak, a csontjainknak és az izmainknak van nagy szüksége rá.


A retinol a hámsejteket osztódásra ösztönzi, ennek hatására pedig elősegíti a hámréteg megújulását. Mélyen behatol a bőr rétegeibe, ahol aktiválja azokat a sejteket, amik a kollagén és az elasztin termeléséért felelősek. A pigmenteket termelő sejtek működését is stimulálja, ennek hatására a bőrünk sokkal egységesebb színűvé válik. Ha ez még nem lenne elég, a bőr vízmegkötő képességét is nagymértékben növeli, ezzel megakadályozva, hogy dehidratálttá váljon.


A retinol krémek jótékony hatásairól


A hajápolás mellett, az arcápolásra is érdemes figyelmet fordítanod, ha fontos Számodra az egészséges és vonzó megjelenés. A retinol tartalmú krémek, szérumok remekül beilleszthetők a mindennapos arcápolási rutinba. Rendszeres használatuk esetén a bőröd kisimul és sokkal puhább, rugalmasabb lesz.


Mivel normalizálja a faggyútermelést, így a pattanások elleni harcban is nagy segítséget jelent. Ráadásul a bőr élettani folyamataira is jó hatással van. Ez azt jelenti, hogy a retinol az egyik legfontosabb hatóanyag az anti-agingben.

Mikor és hogy használd a retinolos termékeket?


A retinolos krémeket, szérumokat reggel, illetve este is használhatod. Mindig a termék útmutatóját kövesd, azon ugyanis fel van tűntetve, hogy mikor is célszerű felkenni az arcbőrre. Mivel minimálisan növelheti a bőröd fényérzékenységét, így érdemes C-vitaminos krémet vagy kifejezetten fényvédőkrémet is használnod mellette.


Ha még sosem használtál retinolos kozmetikumokat, akkor fokozatosan építsd be őket a rutinodba. Nem feltétlenül kell rögtön minden nap használnod őket, indulj el egy heti 2-3 alkalmas ütemezéssel. Onnan tudod, ha túlzásba vitted, hogy érzékennyé válik a bőröd és gyakran hámlik.


A medinatural.hu oldalon megtalálhatod a vitaminokat is tartalmazó retinol szérumot. Ha beszereznél néhány jó hajpakolást, akkor azt is megteheted a webshopban. Ezek mellett még sok más terméket is megvásárolhatsz, amik kivétel nélkül a természet erejével hatnak.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön