Egészségmagazin.com   |   2016.12.16.

Egyetlen kislány kívánsága miatt fagyoskodott majd százötven ember (X)

Mikulás napja apropóján 146 fehér ruhás önkéntes ment ki a hideg utcákra az eddigi legnagyobb drogmegelőző tájékoztató megmozdulás részeként. Az akcióval huszonnégyezer embernek adták át személyesen az Igazságot a drogokról.

reklám vége

Egy vidéki kislány még évekkel ezelőtt mesélt az Alapítvány egy önkéntesének apja alkohol függőségéről. Nem többet, csak azt kívánta „Apa ne legyen részeg!". Az önkéntesek úgy gondolták, hogy minden gyermek megérdemli, hogy a szüleikkel közös karácsonyi időszak józanul teljen. Nem véletlen, hogy megannyi önkéntesnek kiemelten fontos volt, hogy a felvilágosító füzetekben külön fejezet beszél az alkohol ártalmairól.

A drogdílerek hazugságai nagy hangsúlyt kaptak a héten. Az Igazság a drogokról felvilágosító kiadványok ugyan egyszerűen vannak megfogalmazva, de kitérnek konkrét hazugságokra, amit drogdílerek mondtak droghasználóknak, hogy rászedjék őket. Mivel tartalmilag nincsenek túl bonyolítva, de tartalmazzák a téma valós tényeit, ezért tudják sikerrel használni rendőrök, pedagógusok, szülők. Így a fiatalok is könnyen megértik belőle, hogy a valódi kérdés, hogy a drogokat, vagy az életet választják. A valós adatok megismerése után pedig a döntés általában a „NEM" a drogokra.

Az érdekellentét az első percben egyértelmű volt a drogdílerek, és a hatalmas önkéntesi csapat tagjai között. A drog biznisz napjainkban több milliárd dolláros kereskedelmet bonyolít minden egyes évben. Tekintet nélkül arra, hogy ezzel hány életet, családot tesznek tönkre a drogokkal való kereskedelem napjaink legnagyobb illegális üzlete. Nem véletlen, hogy ilyen módon, amikor a drogmegelőzés hatására kevesebben akarnak drogokat fogyasztani az rögtön érdek ellentétet szül a drogmegelőzés, és a drogdílerek között. Valószínűleg a Magyar drogkereskedők, és lobbistáik nem is nézik jó szemmel a Drogmentes Világért Alapítvány tevékenységét.

A Drogmentes Világért Alapítvány tevékenysége már Magyarországon is évek óta zajlik. A tapasztalat, amelyet az Alapítvány 160 országban való jelenléte biztosít a mostani Budapesti megmozduláson is megnyilvánult. Épphogy elkezdődött hat Budapesti helyszínen az Igazság a drogokról füzetek osztása máris érdeklődők állították meg az önkénteseket. Volt ahol egy iskola rendőr kérte meg a drogmentes Alapítvány önkénteseit, hogy küldjenek neki még füzeteket. Három helyen pedig pedagógusok rendeltek osztályaiknak az Igazság a drogokról füzetekből.Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön