aloe vera
Egészségmagazin.com   |   2016.08.05.

Az aloe vera 3 titka és 3 felhasználási módja

Azt tudta már Nofretiti és Kleopátra is, hogy az aloe vera védi és nedvességgel látja el a bőrt, sőt, maga Kolumbusz is dicsérte az aloét rendkívüli gyógyító tulajdonságai miatt. Nem csoda, hiszen a növényben sokféle vitamin és gyulladáscsökkentő hatóanyag található. A kozmetikai ipar is előnyben részesíti az ősrégi recepteket, és előszeretettel használja fel az egyébként jelentéktelennek tűnő sivatagi növényt.

reklám vége

Az aloe vera gondoskodik arról, hogy a kietlen sivatagi puszta helyenként élénk, zöld színnel teljék meg. Igazi ereje azonban a belsejében rejlik. „Évtizedek óta ismert volt a növény gyógyító hatása, már a sumérok is beszámoltak erről." - nyilatkozta egyszer Kim Beisel, a rheinland-pfalz-i Német Aloe Vera Központ kutatója. A liliomfélék családjába tartozó növényt az egyiptomiak például a piramisok körül termesztették, mivel legendáik úgy tartották, hogy amikor a növény kivirágzik, akkor érkezik meg épségben a túlvilágra az ott eltemetett fáraó.

Mi is hát az aloe vera titka? Eláruljuk neked, és megmutatjuk azt is, hogyan és milyen panaszokra tudod alkalmazni.

Az aloe vera 3 titka:

1. Több mint 200 hatóanyagot tartalmaz, amelyek könnyen hozzáférhetőek

Ma már nemcsak tapasztalatainkra hagyatkozhatunk, mint az antik időben, hanem pontosan meg tudjuk vizsgálni, mely hatóanyagokat tartalmaz az aloe vera: számos vitamint, ásványi anyagot, éterikus olajat és fájdalomcsökkentő szalicil-savat. Nem véletlen, hogy az aloe verát tekintik egyre inkább a napégést csökkentő szerek legjobbikának. Az aloe vera hatóanyaga egy zselészerű, víztiszta, enyhén kesernyés szagú anyag, ami a levelek belsejéből származik. Magas A-, E -és C-vitamin-tartalma miatt rendkívüli mértékben védi a bőrt az öregedéstől, nagy koncentrációjú B-vitamin-tartalma miatt csaknem ötszörösére gyorsítja a sejtregenerálódást. Emiatt nagyon hatásos sebgyógyító különféle sérüléseknél, gyulladásoknál, allergiás panaszoknál.

#1 Felhasználási tipp: Az otthon termesztett aloe verát te is fel tudod használni: vágj le egy húsosabb levelet, tisztítsd meg a külső bőrszövettől, és a belsejében található gélt kend az előtte megtisztított, kezelendő felületre.

2. Szépüljünk belülről: az aloe vera-ital

Az aloe verát nemcsak kenőcs, hanem ital formájában is magadhoz veheted, ezáltal nagyon jót teszel az immunrendszerednek és a gyomornak. Beindítja a vérkeringést, és segíti a méregkiválasztó szerveket (máj, vese és epehólyag). Hatásos a különböző reumás panaszok kezelésére, és bármennyire is hihetetlen, de pszichésen és fizikailag is jobban fogod érezni magad a fogyasztása után.

#2 felhasználási tipp: A különböző bioboltokban kaphatsz 100%-os aloe vera gélt is, de általában különböző gyümölcslevekkel keverve, illetve hígítva árusítják az élelmiszerboltok, így különösen finom kombinációkat foghatsz ki. Fontos, hogy olvasd el az ital címkéjét, mert vannak termékek, amelyek szárított aloe port vagy koncentrátumot használnak fel, nem pedig természetes aloe verát.

3. Az aloe vera túladagolható!

Az aloe verának van egy másik oldala is, ezért nem ajánlatos a mértéktelen fogyasztása. A főként a növény szárában és héjában található aloin erős víz-és hashajtó hatású. Az amerikai Élelmiszer- és Egészségügyi Hatóság 30 olyan esetet tart számon, ahol az aloe vera erős vérnyomásingadozást és veseproblémákat okozott. Tény, hogy még nem minden hatóanyagát sikerült azonosítani.

„A mai technológiának még néhány évre szüksége van ehhez." - mondja Ingrid Schmoeckel, a hamburgi Dermatologikum főorvosnője.

#3 felhasználási tipp: mindig csak megfelelő forrásból származó aloe verát használj, és soha ne vidd túlzásba!

Abban azonban biztos lehetsz, hogy az aloe vera megfelelő mennyiségű alkalmazás esetén egy valódi külső- és belső csodaszer, és nem hiába hívta őt Kolumbusz „az üvegcsében lakó orvosnak".



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön