fogkrém
Egészségmagazin.com   |   2016.06.08.

5 dolog, amire a fogkrém használható – a fogmosáson kívül!

Számtalan olyan dolog vesz körül téged, amit másra is lehet használni, azon túl, amire eredetileg kitalálták. De gondoltad volna, hogy a fogkrém is ilyen? Meg fogsz lepődni, mennyi mindenre alkalmas!

reklám vége

A fogkrém alapvetően a száj tisztán és higiénikusan tartására lett kitaláltva, az emberek erre is használják (bár biztosan találkoztál már olyannal, aki nem tette, pedig ráfért volna...). A szádban lakó 32 fehér kis fickó ápolásán túl azonban a fehér tubus krémes tartalma sok más tisztítási feladatra is alkalmas!

Bár a nagytakarítást nyilván nem ezzel fogod végigcsinálni, számos olyan apró, bosszantó kis szennyeződés eltávolítására kiváló, amihez egyébként drága tisztítószereket kellene venned, amiket ráadásul az év nagy részében nem is használnál.

Nos, jó hírünk van: nem is kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod ezekért a termékekért, itt van helyettük a fogkrém! Lássuk, mi mindenre jó:

5 dolog, amire a fogkrém használható

Egy kis fogkrém, hogy a fehér cipő újra fehér legyen

A sportcipőknek általában vannak fehér, gumiból készült részeik, ezekkel azonban egy baj van: a második használat után már sosem lesznek olyanok, mint új korukban. Fogkrémmel azonban újra hófehérré változtathatod őket! Nem is kell hozzá varázspálca, csak egy tubus fogkrém (vigyázz, a gél-alapú nem jó!) és egy fogkefe (lehetőleg ne az, amivel fogat szoktál mosni, egy kiszuperált darab megteszi). Nyomj egy kicsi fokrémet a régi fogkefére, és egyszerűen tisztítsd meg vele a bepiszkolódott, megsárgult részt. Dörzsöld is meg egy kicsit, és máris kész!

Csillogó csap

A krómozott csaptelepek idővel hajlamosan megfakulni, bepiszkolódni, te pedig csak bosszankodsz, mivel semmilyen normális szer nem teszi újra fényessé őket.

A megoldás itt is a fokrém! Nyomj egy rongyra vagy kefére egy kicsit, és sikáld le vele a csapot! Vigyázz, ne nyomd rá nagyon, mert megsértheted a fényes felületet. Ha azonban óvatosan csinálod, olyan lesz a fürdőszobád, mintha új lenne.

Az ékszerek ragyogni fognak

A különböző ékszerek, különösen a gyémánt, hajlamosak idővel megfakulni és opálossá válni, a tisztításuk pedig nem egyszerű, hiszen általában nem merünk akármivel hozzányúlni. A fogkrém azonban kiváló erre a célra is! Ugyanúgy csináld, mint a cipőnél, csak óvatosabban és hosszabb ideig.

Vigyázz: bár a módszer az arany- és ezüst tárgyakra is használható, puhább felületük miatt megkarcolhatják a fokrémben lévő kis szemcsék, ezért ezeket inkább máshogy tisztítsd!

A vízfolt a bútoron a múlté

Ha elfelejtettél alátétet használni, vagy egyszerűen csak kiömlött valamilyen folyadék a fa asztalra, az könnyen olyan foltot hagyhat, ami aztán évekig arra a bizonyos péntek esti malőrre fog emlékeztetni.
Fogkrémmel ezt megelőzheted!

Nyomj egy kicsit az asztalon lévő foltra, majd egy puha, tiszta ronggyal takarítsd le! Vizes ruhával tüntesd el a fogkrém-nyomokat.

A fogkrém segítségével sima ügy a sütőtisztítás

A sütők takarítása általában rémálom: az odaégett szennyeződést órákig kell sikálni, mire elkezd fellazulni. Erre két megoldás van: egyrészt ne várd meg, míg a sütődön annyi kosz gyűlik össze, hogy vakargatni kelljen, a másodikat pedig kitalálhattad: igen, használj a fogkrémet!

A krémet nyomd közvetlenül a foltokra, majd kefével vagy ronggyal dörzsöld le. Bár nem egy mozdulat lesz, mint a reklámokban, mégis meg fogsz lepődni, milyen hatékonyan leszedni a koszt!

A jó öreg fogkrém számtalan dologra alkalmas, ráadásul általában olcsóbb is, mint a hasonló hatékonyságú takarítószerek. Nincs más hátra, mint kipróbálni!

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön