szűk farmer
Egészségmagazin.com   |   2015.12.05.

A szűk farmer kórházba juttathat

Szűk farmer, magas sarkú csizma, szexi, formás lábak... nagyon sokan szeretjük a divatos skinny nadrágokat, de jobb ha tudod, hogy a divat akár az egészségedbe is kerülhet! No nem arról beszélünk, amikor a férfiak annyira elbambulnak egy-egy gazellaláb láttán, hogy autóstul mennek be a kirakatba: a közelmúltban több eset is volt, amikor a szűk farmert viselő hölgyeknek jutottak kórházba...

reklám vége

Vigyázz, a szűk farmered lehet a veszted!

Nem viccelünk, a cím majdnem teljesen komoly. Te sem gondolnád elsőre, hogy a manapság oly' divatos szűk, úgynevezett „skinny" farmerek viselésétől kórházba kerülhetsz, ugye? Pedig még csak nem is te lennél az első, akivel mindez előfordul! Egy 35 éves ausztrál nő a minap éppen ezért szorult orvosi ellátásra: túl szűk volt a farmere.

A hölgy a nemzetközi híradásokba is bekerült nem mindennapi történetével. Történt ugyanis, hogy egy nap barátai költözésénél segédkezett, történetesen egy farmer csőnadrágban. A segítség fizikai igénybevételt, még pedig hosszú órákon tartó guggolásokat is magában foglalt, a szekrényeket ugyanis valahogyan ki kellett pakolni.

Történetünk főszereplője a költözést követően, az esti órákban úgy gondolta, hogy hazasétál, de oda már nem érkezett meg. Ennek egészen prózai oka volt: egyszer csak furcsa zsibbadást érzett a lábaiban, majd egyik pillanatról a másikra összeesett és képtelen volt felkelni.

A pórul járt nő órákat töltött a földön fekve, sehogyan sem tudott megmozdulni, mire egy járókelő megtalálta és hívta a mentőket.

A nőt kezelő orvos, Dr. Thomas Kimber szerint a szűk szabású nadrág is közrejátszott az egészségügyi probléma kialakulásában. A nő több órán keresztül guggolt a szűk nadrágban, ami lábikrái megduzzadásához vezetett, így az orvosnak nem volt más választása, mint a ruhadarab levágása a lábakról.

Teljesen normális, hogy egy testrész megduzzadását az izmok megnyúlása kíséri. A problémát az jelenti, amikor az izmok befelé nyúlnak meg, ezzel pedig elzárhatják a keringést. A szerencsétlenül járt nő esetében is ez történt: a megduzzadó izmok elzárták a vér útját a láb legalsó részei előtt, ami a bokák és a lábujjak mozgásképtelenségéhez vezetett. Ha nem jutott volna még időben kórházba, akár maradandó idegkárosodást is szenvedhetett volna.

A csőnacik korának leáldozott?

Akkor tehát ideje felhagyni a szűkszabású nadrágok hordásával?

Egy másik nő, Lesley Kime szintén traumatikus élményt köszönhet kedvenc, szűkre szabott nadrágjának. Egy napon az orvosok húgyúti fertőzést állapítottak meg nála, aminek okaként nem mást, mind a hölgy nadrágját határoztak meg, ami túl szoros volt, így nem hagyta az intim területeket szellőzni, a baktériumok pedig elszaporodtak. Mire kórházba került, a nő súlyos hólyaghurutban szenvedett.

Az ausztrál hölggyel ellentétben, aki négy napnyi kórházi tartózkodással megúszta, Kime összesen öt hetet töltött kórházban, mire szervezete megbirkózott a betegséggel.

Az eset miatt Kime azt tanácsolja a nőknek, hogy hagyjanak fel a túl szűk szabású nadrágok viselésével.

Az orvosok javaslata

Még mielőtt nekiállnál kipakolni a szekrényedet, fontos tudnod, hogy még maguk az orvosok sem értenek teljesen egyet a szűk nadrágok kártékony hatásaival kapcsolatban. Ezért a legtöbben azt javasolják, hogy ha ragaszkodsz kedvenc skinny farmeredhez, akkor napközben figyeld magadon az áruló jeleket: ha zsibbadnak a végtagjaid, feltűnően kipirosodik az arcod, vagy ha a mellékhelyiségben problémáid akadnak, akkor jobb, ha kényelmesebb nacira váltasz!

Tudjuk, hogy a szépségért szenvedni kell, de azért nem éri meg kórházba kerülni miatta...

Persze megértjük, ha kemény munkával formásra edzett lábaidat szeretnéd ország-világnak megmutatni a téli időszakban is, de a szűk farmeren kívül még sok más módod van erre: egy vastag leggings vagy harisnya + miniszoknya kombinációja legalább olyan vadító lesz az ellenkező nem számára, sőt, még jobban is melegít, mint a szűk farmer!

A csöveket pedig inkább hagyd meg a vízszerelőnek...

Neked is van olyan barátnőd, aki állandóan csőnadrágot hord? Oszd meg a cikket vele is és védd meg az egészségét!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön