cukorbetegség, diabétesz
Egészségmagazin.com   |   2015.11.14.

Magyar módszer: A cukorbetegség étkezéssel gyógyítható!

Laikusként talán nem mindenki tudja, hogy a cukorbetegség kialakulása két fő okra vezethető vissza, az egyik a szénhidrát túlterhelés, a másik pedig az úgynevezett Áteresztő Bél Szindróma. A Paleomedicina munkacsoport által alkalmazott paleo-ketogén étrend alkalmas a szénhidrát túlterhelés és az Áteresztő Bél Szindróma megszüntetésére, ez utóbbin keresztül pedig az autoimmun folyamatok megállítására.

reklám vége

Immár 24 esztendeje minden év november 14-én ünnepeljük a Diabétesz Világnapját. Az inzulin felfedezőjének születésnapja ez a jeles dátum, amelyet a WHO és a Nemzetközi Diabetes Szövetség a cukorbetegség világszerte növekvő terjedését látva hozott létre. Ez a nap 350 millió embert kapcsol össze a világon, egészségügyi szakembereket, ápolókat, cukorbetegeket és a társadalom valamennyi felelősen gondolkodó tagját. Merthogy a cukorbetegség továbbra is kiemelt odafigyelést igényel, hiszen mint az egyik leggyakoribb civilizációs betegség, egyre fiatalabb életkorban és egyre több érintettnél jelentkezik.

Talán kevesen tudják, hogy ezen a területen van mire büszkék lennünk, hiszen a Paleomedicina munkatársai jelentős eredményeket értek és érnek el folyamatosan a cukorbetegség terápiájával és kutatásával kapcsolatban. Mindezt annak ellenére, hogy a magyarországi diabetológia nem igazán elfogadó az új nézetekkel, de annál több érdeklődés és elismerés érkezik külföldről. A Paleomedicina eredményei, melyeket a munkacsoport angol nyelvű szakirodalomban is megjelenő közleményei is fémjeleznek, legalább két lépéssel a nemzetközi szint előtt jár, ami a cukorbetegség gyógyítását illeti.

S hogy mi a módszer lényege? A gyógyítás során az úgynevezett paleo-ketogén étrendet mint táplálkozásintervenciós módszert alkalmazzák. A módszer alkalmas a 2-es típusú cukorbetegség végleges gyógyítására, valamint azoknak az 1-es típusú cukorbetegnek a gyógyítására, akiknél a betegség éppen elkezdődött. Azoknál az 1-es típusú cukorbetegeknél, akik régóta használnak inzulint, a későbbi szövődmények kiküszöbölésére nyílik nagyobb esély a módszer alkalmazásával.

„Sokan és sokféle étrenddel próbálkoztak eddig is. Egyre inkább elfogadott, hogy szénhidrátszegény, de magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztása egészséges, de eddig leginkább a szénhidrátbevitel csökkentésére koncentrált mindenki. A Paleomedicina kutatócsoportja volt az első, amely az étrend béláteresztésre gyakorolt hatását is vizsgálni kezdte. Korábban több autoimmun betegség esetében kimutattak kapcsolatot a kóros béláteresztés és az autoimmun folyamatok között" - mondja Dr. Tóth Csaba, a módszer megalapozója, aki nagyon fontosnak tartja, hogy munkacsoportjával együtt nemcsak „kezelést" folytat, hanem valódi gyógyító munkát végez, kutatásaik pedig további felfedezésekre törekednek az étrendi terápia területén.

Fontos lenne, hogy az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek szülei tudomást szerezzenek a módszerről, hiszen a korai alkalmazással ezek a gyerekek visszakaphatják ez egészséges élet lehetőségét. 2-es típusú cukorbetegség esetében a módszer helyesen alkalmazva minden esetben gyógyulást eredményez.

Ahogy Dr. Tóth Csaba elmondja, a Paleomedicina módszere egészen biztosan sokaknak furcsa lesz első olvasatra, azonban a jövőben gyökeres változást hozhat a cukorbetegség kezelésében. Tény, hogy ellentmond minden eddigi hivatalos ajánlásnak, de az elért eredmények magukért beszélnek, továbbá ezeket az eredményeket nem lehet más módszerrel reprodukálni. A módszer működésének megértéséhez át kell értékelni a korábbi egészséggel kapcsolatos elképzeléseket és célszerű megbarátkozni a következő gondolatokkal:

  • Nem igaz, az, hogy a „normális" fejlődéshez a gyermekeknek szénhidrátot kell enniük. Ahogyan a felnőtteknek sem. Át kell programozni a berögzült szokásokat - kenyér, péksütemény, tészta és pizza nélkül is lehet élni.
  • A koleszterin és az állati zsírok nem okoznak betegségeket - a tepertő és a kolbász ráadásul magában, minden nélkül is élvezettel fogyasztható.
  • A fehérjefogyasztás nem károsítja a szervezetet, a hús nem az ellenségünk.
  • A túlzott zöldség- és gyümölcsfogyasztás megbetegítő - ezt valószínűleg nem könnyű elsőre elhinni, de ha megfigyeljük a szervezetünk által küldött jeleket, rá fogunk jönni, hogy mi az, ami eddig is zavart bennünket.
  • Az agy szénhidrátevés nélkül jobban működik, mint szénhidrátevéssel - ha az ebéd utáni kajakómára gondolunk, ez nem is olyan meglepő, igaz?
  • A külső inzulinbevitel kockázatokkal jár.
  • Az autoimmun folyamatok a módszer ismeretében már nem tűnnek visszafordíthatatlannak.

Számos sikertörténet, eredményes gyógyulás, valamint több angol és magyar nyelvű tudományos közlemény is alátámasztja ezeket a felismeréseket. Az is bizonyított, hogy a cukorbetegség jelenleg hivatalos étrendje nem alkalmas a betegség kezelésére. Az érdeklődők Budapesten, Miskolcon és Zalaszentgróton fordulhatnak a Paleomedicina szakembereihez, bővebb információt, mintaétrendet, recepteket pedig a munkacsoport honlapján találhatnak.

Forrás: www.paleomedicina.comCikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön