felfázás
Egészségmagazin   |   2022.04.12.

Új generációs termék a felfázás gyors kezelésében

A felfázás majdnem minden nő életét megkeseríti legalább egyszer, de számos nő akár havonta többször is átéli: alhasi fádalom, kevés, égő, csípő, akár véres vizelet, gyakori szúrós érzetű ingerrel. A közhiedelemmel ellentétben ez nemcsak a nőket érinti, a férfiak is áteshetnek ezen a kellemetlen betegségen. Ezek a tünetek kezelés nélkül hosszú távú problémákat és súlyosbodó betegséget okozhatnak.

reklám vége

Az életünk felgyorsult, ami ma már közhelyes, de mégis igaz, így a betegségek és tünetek gyors kezelése is alapvető lett a mindennapjainkban. Emellett egyre tudatosabban élünk, bio ételeket fogyasztunk, a természet gyógyító ereje felé fordulunk. A természetes gyógymódokról azonban elterjedt, hogy a szintetikus gyógyszereknél lassabban, lágyabban fejtik ki hatásukat. De ez szerencsére ma már nem feltétlenül van így, és sok természetes alapú szer segíthet minket a gyors gyógyulásban.

A gyógynövény alapú Cys-Control termékcsaládot a Arkopharma francia gyógyszergyár fejlesztette. Az Arkopharma a megalapítása óta természetes alapú gyógyszereket, egészségfenntartó és gyógyító készítményeket fejleszt és gyárt. Kutatásai eredményeként fejlesztette ki a felfázás tüneteit eredményesen csökkentő gyógynövényes Cys-Control Forte termékét, amely már 2 nap alatt enyhíti a kényelmetlen, fájdalmas érzést, jelentősen támogatja az antibiotikum gyógyító hatását, továbbá várandós és szoptatós kismamák is biztonsággal alkalmazhatják.

Mégis mi az a tünetcsoport és betegség, amit mi felfázásnak hívunk?

Kutatások alapján a fertőzések 80%-át az E. coli baktérium okozza, amely a belek egészséges működését biztosítja és ezáltal természetes módon a gát tájékán is megtalálható. Az E. coli bizonyos körülmények között bekerülhet a húgyúti rendszerbe, amelynek felületére tapadva gyulladást okoz és megjelennek a felfázás tipikus tünetei.

A felnőtt nők 40-50%-a legalább egyszer fertőződik, 20-30%-uknál megismétlődik, míg a férfiaknál 50x ritkább a felfázás, azaz a húgyhólyaghurut, húgyhólyaggyulladás. Ennek oka, hogy a nők húgycsöve rövidebb, olyan testfelületre nyílik, ahol a baktériumok jelen vannak, ezenfelül a nők vizeletének magasabb pH-ja is kedvez fertőzés kialakulásának.

A felfázást, azaz a baktériumfertőzést az alábbi körülmények segítik elő:

  • szexuális tevékenység;
  • menopauza utáni időszak (természetes úton megváltozott biológiai védelem);
  • helytelen, azaz túl alapos (természetes védelem eltávolítása) vagy elégtelen (kedvező környezet a túlszaporodáshoz) intimhigiénia;
  • visszatartott vizelet (pangó vizelet kialakulása);
  • várandósság (a méh és a magzat terhelése a húgyutakon elégtelen vizelést okoz, amely a magzatra számára is káros hatásokkal járhat);
  • szűk és szintetikus alsónemű, ruházat, amely nem engedi a szellőzést (meleg és nedves környezet a baktérium túlszaporodásához vezet).

Azonnali kezelés a megoldás

A tünetek jelentkezését követően azonnal érdemes a kezelést megkezdni a Cys-Control Forte-val. Ezzel megakadályozható a betegség súlyosbodása, illetve időben egyértelművé válhat, hogy komolyabb fertőzés áll-e a háttérben, amely már orvosi ellátást igényel. A tünetek megjelenését követően alkalmazott, 100%-ban természetes Cys-Control Forte 2 nap alatt csökkenti az E. coli okozta kellemetlen érzéseket, az 5 napig tartó kúra esetén támogatja a szervezet újbóli egészséges működését.

A klinikai kutatások alapján a gyógynövényi alkotórészek kombinációjának és arányának kiegyensúlyozott összhangja, az összetevők mennyisége miatt egyedülálló a hatása. A Cys-Control Forte napi 2 g D-mannóz és 36 mg tőzegáfonya PAC (ProAnthoCyanidine) hatása kiegészíti egymást. Mindkettő az E. coli baktérium csillóinak kapaszkodását akadályozza meg, amely a húgyhólyag és a húgycső gyulladását okozza. A csarab vízhajtó hatása fokozza a kiválasztást, a baktériumok eltávolítását, illetve antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A Cys-Control Forte kétféle lipid- bevonatos lactobacilus törzset tartalmaz, amelyek a genitális terület flóráját építik, védik, támogatják a gyógynövények hatékonyságát. Különösen fontos a probiotikumok használata antibiotiukum kúra esetén, amikor a baktériumflóra gyengülése hasmenést, gombásodást vagy vaginózist okozhat.

Az egyszerű húgyhólyaggyulladás diagnózisa könnyen felállítható a vizeletből tesztcsíkkal. A komplikált húgyhólyaggyulladás nehezebben gyógyul, ezért fontos, hogy a beteg mielőbb orvoshoz forduljon, aki antibiotikum kúrát ír elő. A klinikai kutatások bizonyították, hogy a Cys-Control jelentősen támogatja az antibiotikum hatásait, javítja a gyógyulás esélyeit, rövidíti a betegség idejét, de emellett elengedhetetlen az ágynyugalom és a bő folyadékfogyasztás.

A megelőzés fontossága

Számos nő szenved rendszeres felfázástól, akik egy idő után kitapasztalhatják a felfázást okozó körülményeiket. A húgyhólyaghurut, húgyhólyaggyulladás megelőzhető az alábbi praktikákkal:

  • vizes sportokat, szabadidős tevékenységeket, wellnesst követően vizes fürdőruha mielőbbi lecserélése, a végtagok, a deréktájék átmelegítése;
  • megfelelő ruházat, lábbeli viselése a kihűlő, hideg végtagok elkerülése miatt;
  • deréktájék megfelelő védelme, melegítése;
  • gyengéd intimhigiénia, főként intim együttlét előtt és után, menopauza után;
  • megfelelő (nem szűk és szintetikus) fehérnemű, ruházat viselése; 
  • bő folyadékfogyasztás és rendszeres mellékhelység használat;
  • a felfázást okozó tevékenységek előtt és alatt Cys-Control Forte kúra tartása.

A Cys-Control Forte étrendkiegészítő termék, amelynek alkalmazását a használati utasításban leírtak szerint kell alkalmazni. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön