párkapcsolati problémák
Egészségmagazin.com   |   2016.05.01.

Párkapcsolati problémák: kinek a véleményére hallgass?

Volt már vitád a pároddal? Bizonyára igen. Ha pedig a többséghez tartozol, akkor a problémát valószínűleg a barátaiddal osztod meg elsősorban, egy barátnőd vállán sírod el, vagy a haveroddal beszélitek át egy ital fölött. A barátok pedig általában nemcsak meghallgatnak téged, hanem rögtön tanácsot is adnak: mit csinálj és mit ne. De érdemes-e hallgatni rájuk?

reklám vége

A barátok az általunk választott család: mindig ott vannak neked, ha beszélgetni akarsz valamiről, ha el akarod mondani, mi bánt vagy éppen minek örülsz.

Jó dolog a párunkkal lenni, de legyünk őszinték: néha szinte vágyunk rá, hogy végre mással is megbeszélhessük a fontos dolgokat. Az eltérő nézőpont, és az, hogy barátod külső szemmel nézi a problémádat, sokszor olyan megoldásokra világíthat rá, amilyenek sem neked, sem a párodnak nem jut eszébe.

Ugyanez a helyzet fordítva is: ha neked beszél egy barátod az ő problémájáról, te is kívülről szemléled, akármennyire is szereted őt. Ezért is tudsz elvonatkoztatni sokszor a dologtól, és olyan tanácsot adni, amire ő nem gondolt.

A barátaid nagyon jól ismernek téged (sokszor a párodnál is jobban), így sokszor a párkapcsolati problémák is ismertek előttük, tehát megéri elfogadnod a tanácsukat. Van azonban egy csomó olyan helyzet, amikor nem biztos, hogy a barátaid útmutatását a legbölcsebb dolog követni.

Mikor jó ötlet párkapcsolati dolgaidat megosztani a barátaiddal?

1. Ha új szintre akarod léptetni a kapcsolatotokat.

Ha együtt vagytok a pároddal már egy ideje és elérkezettnek látod az időt arra, hogy felvesd: költözzetek össze, ez egy remek alkalom, hogy megkérdezd azokat a barátaidat, akik már együtt élnek egy ideje a párjukkal.

Mit tapasztaltak az első napokban? Milyen problémákkal kellett szembesülniük? Volt-e olyan, ami miatt eleinte aggódtak, aztán kiderült: nem volt rá okuk? És olyan, amit nem láttak előre?

Rengeteg tanácsot fogsz kapni, ezeket nyugodtan megfogadhatod. Az összeköltözés óriási dolog, nagy változás az életedben (pláne, ha az első), és a legtöbben tényleg ekkor ismerik meg a szerelmüket igazából.

2. Ha a barátodnak komoly aggályai vannak

A régi barátaid már valószínűleg jobban ismernek téged, mint az újdonsült párod, vagy akár te magad: ha úgy gondolja, hogy az illető nem hozzád való, össze fogja törni a szívedet, vagy esetleg titokban más utakon jár, érdemes meghallgatnod.

Fontos azonban, hogy ne ítélkezz, és ne cselekedj elhamarkodottan! A legfontosabb mindig a Te véleményed, és az, hogy Te hogyan érzel a dologgal kapcsolatban.

3. Amikor szerelmes vagy. És boldog.

Ilyenkor legszívesebben az egész világot telekürtölnéd a boldogságoddal, ugye?
Ezért vannak a jóbarátok:)!

Párkapcsolati problémák esetén mikor rossz ötlet a barátaidra hallgatni?

1. Amikor dühös vagy.

Ha épp egy heves veszekedésen vagy túl, a végén pedig te felhívod a barátodat, hogy mérgesen füstölögve beszámolj neki a szerelmed bűneiről, ő nehéz helyzetben lesz. Végig kell hallgatnia téged, adott esetben támogatni és megnyugtatni. Tanácsot adni azonban ilyen helyzetben nem lehet, hiszen nyilvánvaló, hogy a harag beszélt belőled, és egy fél óra múlva már minden rendben lesz közötted és a párod között. Ilyenkor a legtöbb barát hajlamos azt mondani, amit te éppen abban a pillanatban hallani akarsz, és ez nem biztos, hogy a legjobb tanács. Várd meg, amíg elpárolog a dühöd, és utána gondold át még egyszer a dolgot!

2. Ha úgy gondolod, féltékeny a párodra

Amióta együtt vagy a pároddal, kevesebb időd jut barátaidra? Legjobb barátnődnek már nagyon régóta nincs senkije, és irigykedik a te boldog párkapcsolatodra?

Még a legjobb emberekben is lehetnek rossz érzések, és előfordulhat, hogy akaratlanul is olyan tanácsokat adnak, amik alááshatják a boldogságodat.

Nem mindig bölcs dolog elfogadni barátaid tanácsát. Hallgasd meg, vedd fontolóra, de ne feledd: a döntés mindig a Te kezedben van, és akár jól, akár rosszul döntesz, egyedül neked kell viselni a következményeit, nem a barátaidnak.

A párkapcsolati problémák megbeszélése elsősorban rád és a párodra vár! De előtte oszd meg ezt a cikket másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön