cici, mell
Egészségmagazin.com   |   2016.10.14.

Érdekességek a cicikről

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, aminek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés, a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára, ezért mai cikkünkben mi is a cicikkel foglalkozunk. Azt hiszed, a mellekről nem tudunk újat mondani neked? 13 olyan meglepő és ismeretlen tény következik, amikről még garantáltan nem hallottál!

reklám vége

A mellek a legnépszerűbb témák közé tartoznak manapság, a férfiak (és valljuk be, a nők is) folyton ezzel foglalkoznak. Mindegy, hogy az ember Natalie Portmanre vagy Kate Uptonra hasonlít inkább: a filmek, a reklámok és a divat gondoskodik arról, hogy egyetlen nap se teljen el anélkül, hogy szembejönnének „az ikrek".

Ez pedig így van már, mióta világ a világ: a mellek mindig, már az ősidők óta központi szerepet töltenek be minden emberi közösség életében. Gondolj csak a dús keblekkel megáldott termékenységi szobrocskákra, a mélyen dekoltált báli ruhákra, vagy a minden nyáron fellángoló fürdőruha-bizniszre.

Éppen ezért döbbenetes, hogy egy sor olyan dolog létezik, amitől még most, 2016-ban is leesik az állad! Nem is csigázunk tovább, tényleg jönnek a tények:

13 érdekesség a cicikről

1. Masszázzsal a mellrák ellen

Egy tanulmány szerint a rendszeres mellmasszázs nemcsak jó móka, de képes megelőzni az egyik leggyakoribb daganatos betegség, a mellrák kialakulását is. A kutatás szerint a megfelelő masszázs jó hatással van a sejtek működésére, sőt, újratermelődésüket is segíti, ez pedig azért jó, mert a rák éppen a sejtosztódás folyamatába kavar bele.

2. Melltartóval vagy anélkül?

A tudósok körében ma is ádáz vita folyik arról, hogy a sokszor kényelmetlen melltartó valóban szükséges-e vagy sem. Sok tanulmány azt állítja: a melltartó igazából elsősorban nem a mellek megereszkedését akadályozza meg, inkább a hát- és nyakfájástól óv: ezzel pedig elősegíti a helyes testtartást.

3. Százas mellbimbó

A mellbimbó mérete nem állandó, izgalmi állapotban ugyanis megnövekszik. Bár a mérete egyénenként eltérő, az izgalomba hozott mellbimbó általában akkora, mint négy darab, egymásra halmozott százforintos érme.

4. Édes anyatej

Tehéntejet már mindenki kóstolt, az anyatej ezzel szemben inkább a kisbabák privilégiuma. A tudósok azonban természetesen ezt is megvizsgálták helyettünk (kíváncsiak lennénk, hogyan) és arra jutottak: az édesanyák teje édesebb, mint a tehéntej.

5. Diploma melltartókból

Bizonyára sok nő (és férfi...) szakértője a női melltartóknak, de tudtad, hogy Kínában ebből már diplomázni is lehet? Az ázsiai ország egyik nagy ruhagyártója ugyanis közös kutatóközpontot hozott létre egy egyetemmel, ahol többek között a tökéletes melltartó titkát kutatják a hivatásos „melltartászok".

6. Mell-izom

A női mellekben nincs izom, ezért edzéssel nem lehet keményebbé tenni őket. Mellizmai azonban mindenkinek vannak, ha pedig ezeket erősíted, az az egész mellkasodnak, így a melleidnek is jobb tartást fog adni.

7. Dohányzás = megereszkedett keblek

A dohányzás sok egyéb rossz tulajdonsága mellett a mellekre is hatással van. A cigiben lévő káros anyagok ugyanis arra sarkallják a szervezetet, hogy gyorsabban bontsa le a bőr egyik fontos építőanyagát, az elasztint, ez pedig a mellek és a bőr öregedéséhez, megereszkedéshez vezet.

8. Bimbó-orgazmus

Elképesztő, de vannak olyan irigylésre méltó nők, akik pusztán a mellbimbójuk ingerlésével képesek orgazmust átélni.

9. Szoptatással a szívbaj ellen

Sok kutatás állítja, hogy a szoptatás nemcsak a babáknak jó, hanem a mamájuknak is. A kismama ugyanis ezzel olyan bajokat is elkerülhet, mint a vezető haláloknak számító szívbetegségek, vagy a rák.

10. Háború a fűzők ellen

Sok évszázadon keresztül nők ezreinek ájulását okozták a mellkast összeszorító, kebleket egekbe emelő fűzők, amik aztán egyszer csak eltűntek a divatból. Ennek egyik oka az első világháború volt: az acél ugyanis a hadseregnek kellett, így a fűzőkbe már nem jutott elég. Bizonyára nem sokan hullattak könnyeket utána...

11. Érzéki kávé

Egy tanulmány készítői azt figyelték meg, hogy a kávé képes érzékenyebbé tenni a melleket. A kutatók ezt a furcsa tényt a koffein hatásával magyarázzák, ezért az érzékenyebb keblű hölgyeknek jobb inkább elkerülni a feketét.

12. Melltartó-dömping

Tudtad, hogy a világon minden nap körülbelül 4 millió melltartó készül? A szám meglepőnek tűnik, de ha belegondolsz, ebbe a legegyszerűbb daraboktól a luxuscikkekig mindegyik termék beletartozik. Kérdés, mennyi ezek közül az igazán kényelmes cicifix...

13. Bimbótípusok

A mellbimbókat nyolc fő csoportba szokták sorolni, ezeknek pedig sokszor egészen furcsa és vicces elnevezéseik vannak. A „kiálló" és a „duzzadt" még elég egyértelmű neveknek tűnnek, az „inverz", a „puklis" és a „szőrös" viszont már egészen bizarrul hangoznak.

Legyen tehát cici, mell, vagy kebel: a több évezredes téma állandó. Azonban bárhogyan is nevezed őket, egy biztos: most már 13 érdekes ténnyel többet tudsz róluk! Figyelj oda rájuk, kényeztesd őket, és gondoskodj rendszeres vizsgálatukról - nem csak októberben!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön