Egészségmagazin.com   |   2016.02.29.

6 gyakorlat, amitől magasabb leszel

Tudtad, hogy a magasabb embereket ösztönösen komolyabbnak, megbízhatóbbnak és sikeresebbnek tartjuk? Pedig egy alacsony férfi vagy nő is lehet a fentiek bármelyike - csak nehezebb róla elhinni. Bár a magasság alapvetően genetika kérdése, de van néhány gyakorlat, amivel bizony „nyúlhatsz" pár centit: érdemes kipróbálnod őket, ha szeretnél kicsit magasabb lenni!

reklám vége

Emlékszel még Alice-ra, aki Csodaországban egy varázsitaltól hirtelen nagyobbra nőtt? Sokan szeretnének ilyen egyszerűen magasabbak lenni. Varázsitallal ugyan nem tudunk szolgálni, de ezekkel a sportokkal még nyerhetsz egy-két centit!

Ha eleve alacsonyabb típus vagy, nem fogsz persze 2 méter fölé nőni, de sokszor már pár centi is sokat segíthet.

A most következő gyakorlatok a nyújtásra helyezik a hangsúlyt, a test rugalmasságát ugyanis az efféle gyakorlatok növelik leginkább. Ha még nem múltál el 18 éves, akkor ezekkel szinte tuti a siker, mert a csontrendszer fejlődését is segítik, és a növekedési hormon termelődését is serkentik. Ha pedig már felnőtt vagy, akkor is érdemes kipróbálnod - a cikk végén eláruljuk, hogyan leszel tőlük magasabb!

Nyugi, egyszerű gyakorlatokról van szó, nem fogsz olyat olvasni, amiről eddig ne hallottál volna, de azt biztos nem tudtad róluk, hogy ilyen hatással vannak a magasságodra!

1. Úszás

Klasszikus edzésforma, az egész testet átmozgatja, szinte minden izom megérzi. Királyi tartásod lesz tőle, ami miatt már megéri!
Van azonban egy rossz hírünk is: ahhoz, hogy objektíven is érzékelhető növekedést érj el, naponta legalább 1-2 órát kell úszással töltened, ráadásul rendszeresen. Az sajnos nem elég, ha egy héten egyszer fél órát lubickolsz a strandon.

2. Ugrókötelezés

Ez is régi jó ismerős, ugye? Nem lehet elfelejteni, és az sem baj, ha kiskorodban, az alsóban csináltad utoljára. Az ugrókötelezés főleg a lábakat, ezen belül leginkább a lábszárakat erősíti, de a többi izomra is hatással van, és a vérkeringést is aktívabbá teszi. Ezt is csináld minél gyakrabban és kitartóan.

3. Medence-torna

Elsőre lehet, hogy ismeretlennek tűnik, de biztosan csináltál már ilyen gyakorlatot. A csípőt és a gerincet erősíti, és ez az egyik leghatékonyabb testmagasság-növelő gyakorlat.

Hogyan csináld?

Feküdj a hátadra úgy, hogy a karodat lefelé fordított tenyérrel a törzsed mellett tartod, a lábadat pedig felhúzva, talppal a padlón. Lassan kezd felemelni a csípődet a fenekeddel együtt, miközben a kezed és a lábad is a földön marad, ezekkel támaszkodsz. Tartsd ki a pózt 20-30 másodpercig, lassan ereszkedj vissza, majd kis pihenés után folytasd.

4. Kobra-póz

Legyél te is kobra! Igen, ez a gyakorlat pontosan úgy zajlik, ahogy elképzeled: hasra fekszel a padlón, a tenyereddel a vállaid alatt megtámaszkodj, majd fölnyomod a felsőtested, mialatt a fejed felfelé tartod. Ez a póz a gerincre van hatással, miközben nyújtja a tested.

5. Függeszkedés

Keress egy biztosan rögzített rudat, markold meg, és kezdj el lógni rajta. Az a jó, ha nem ér le a lábad: ha kell, függeszkedés közben hajlítsd be a térded.

6. Lábujj-érintés

Újabb klasszikus! Ha eddig nem tudtad megérinteni a lábujjadat, itt az ideje, hogy megpróbáld! Vigyázz, a térdeidet behajlítani nem ér. Ne csüggedj, ha elsőre nem sikerül elérni, próbálkozni kell, és többedszerre már menni fog. Ha lehajoltál, tartsd ki a pózt egy kis ideig, majd emelkedj fel. Ismételd meg a gyakorlatot többször.

Ha kipróbáltad őket, akkor máris érezheted, hogy akár pár percnyi tornától javult a tartásod, egyenesebb a gerinced, „könnyebb" a hátad. Ha általában nem szoktad kihúzni magad (márpedig a legtöbb ember nem szokta), akkor ez a jobb testtartás máris legalább +2 centit jelent!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön