etikett iskola
Szilágyi Tímea - Pr cikk   |   2016.06.03.

Így alapozd meg a gyermeked jövőjét!

Etikett, jómodor, illem, mind olyan szavak, amelyekről sokan azt gondolják, hogy már elavult, idejétmúlt kifejezések. Pedig sokkal fontosabb és aktuálisabb, mint valaha. Az a szülő, aki ma a helyes viselkedés alapjait át tudja adni a gyermekének, olyan kincset ad a kezébe, ami nagyon sok hasznot hozhat a számára. Nem hiszed? Olvasd tovább, és rá fogsz csodálkozni, milyen fejlesztő hatása van a jómodornak.

reklám vége

Miért mások a mai gyerekek?

Bizonyára nem mondok újat azzal, hogy gyermekeinket egészen más miliő veszi körül, mint annak idején minket. Tájékozódási pontjuk, információ beszerzésük, irányultságuk nem a szülői ház felé húz, hanem a társaik felé. Igen ám, de a legtöbb mai gyermek nem alkalmas arra, hogy a többieket eligazítsa, hiszen még arra sem képes, hogy önmaga eligazodjon a világban.

Ráadásul az online felületek és a közösségi média árnyékában élő fiatalok kommunikációja, társas érintkezése meglehetősen lebutított és felszínes. Így aztán egymás közt ritkán látnak jó példákat, amivel azonosulni tudnának.

2 dolog, amire szükség van a sikeres élethez

Egy fiatalból akkor lesz sikeres felnőtt, ha útja során helyes döntéseket fog hozni. Ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy megfelelő legyen az önértékelése, és kellő önbizalommal rendelkezzen. Ez az alapja annak, hogy tudja, mi a célja, hová akar eljutni.

További lényeges pedig a másik ember tisztelete, hiszen minden élethelyzetben valamilyen közösség részeként élünk, legyen szó, akár tanulásról, munkáról vagy magánéletről.

Mivel tudunk hatni gyermekünkre?

Szülőként sokat aggódunk a gyermekünk jövőjével kapcsolatban. Néha képesek vagyunk naphosszat töprengeni azon, mivel tudnák a helyes irányba terelni őket. A legjobb, ha az életkorának, érdeklődésének megfelelő programokat keresünk a számára. Mindenképpen olyat, ahol a saját közegében lehet, és felszabadultan elsajátíthat akár új dolgokat is.

A játékos etikett tanfolyam egy olyan remek lehetőség, ami nem csak ideális felkészítő a nagybetűs életre, hanem még szórakoztató is egyben.

Mire tanít meg az etikett?

Az etikett oktatásra nagy szükség lenne a mai világban, de sajnos iskolai keretek között ez nem megoldható. Ráadásul a szülők is egyre elfoglaltabbak, ezért a családban is ritkán jut idő erre a témára. Pedig az etikett elsajátítása nagyon sok haszonnal jár a fiatalok számára.

5 jó tulajdonság, ami az etikett elsajátításával együtt jár

1. A gyerek megismeri önmagát

Tisztában lesz az értékeivel, esetleges hiányosságaival, javul az önbizalma és az önértékelése.

2. Jobban tiszteletben tartja a másikat

Könnyebben megtanulja elfogadni a másikat, és elfogadóbb lesz a másik személyét illetően.

3. Javulhat a viselkedése

Időben felismeri a rossz szokásait, hibáit, és könnyebben ki tudja javítani őket.

4. Nem lesz annyira befolyásolható

Könnyebben felismeri a rossz társaságot, gyanakvóbb lesz a gyanús, helytelen viselkedéssel szemben.

5. Kevesebbet fog izgulni

Akinek erősebb az önbizalma és képes felvállalni önmagát, az kevésbé izgul, amikor beszélni vagy szerepelni kell emberek előtt.

Hogyan tanulhat az Etikett iskolában?

  • Laza, jó hangulatú gyerekbarát stílusban.
  • Kortársaival együtt, közös élményként megélve.
  • Játékosan, így könnyen elsajátíthatja az etikett alapjait.

Hány éves kortól ideális az etikett oktatás?

Az etikettet érdemes már 10 éves kor körül elkezdeni megismertetni a gyerekekkel, hiszen ebben a korban még nem rögzültek a rossz szokások, könnyű változtatni a viselkedésen. Nem árt, ha minél előbb rávezetjük a gyerekeket arra, hogy önmagukkal „jóban legyenek" és egymást tiszteljék, hiszen ez az alapja annak, hogy sikeres felnőttekké váljanak.


További információ az Etikett iskoláról:
Kibédi Varga Katalin, az Etikett iskola alapítója
etikettiskola@gmail.com
www.etikettiskola.hu
FB, Instagram



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön