Egészségmagazin.com   |   2016.07.16.

Jó szexet akarsz? Ezeket az ételeket és italokat kerüld előtte!

Romantikus randevút tervezel vacsorával és utána egy kis extra desszerttel? Az egyértelmű, hogy a csülkös bableves nem lesz jó bevezetője az estének, de tudtad, hogy például a vörösbor is kerülendő? Íme 7 étel és ital, amit lehetőleg ne fogyasszatok szex előtt...

reklám vége

Nincs is jobb, mint egy romantikusan, kettesben elfogyasztott finom vacsora után ágyba bújni a pároddal. Ez az élvezetek valóságos tobzódása; ám vannak olyan ételek és italok, amik kellemetlen helyzetbe sodorhatnak mindkettőtöket. Ezt pedig egyikőtök sem akarja, ugye?

Éppen ezért összeszedtük a 7 leginkább kerülendő ételt és italt. Inkább ezeket hanyagold, mint a párodat!

7 anti-szex étel és ital:

1. Hot dog

Oké, nem annyira romantikus, de egy parkban, vagy street food fesztiválon könnyen csábítónak tűnhet. Ám nem mindegy, milyen virsli van benne!

A legtöbb virslinek ugyanis magas a zsírtartalma, ami a kifli őrült szénhidrát-tartalmával párosulva eltömítheti az ereket és károsan befolyásolhatja a vérkeringést. Ez pedig bizony a péniszre és a vaginára is igaz...

Egyes szakértők az erek szempontjából egészségesebb, Omega-3 zsírsavakban gazdag halas taco-t ajánlják. De mi a helyzet a szaggal? A mi tanácsunk: az a tuti, ha mindkét ételt elkerülöd.

2. Menta

Ha már a szagoknál tartunk: a mentás ételek és italok kifejezetten jó ötletnek tűnnek, hiszen a menta felfrissíti a leheletedet bármilyen halas taco után! Igen ám, de a mentának van egy kevésbé vágy-barát tulajdonsága is: csökkentheti a tesztoszteronszintet, ami pedig a férfi nemi vágyát nem éppen jó irányba befolyásolja.

Rágógumizás közben pedig levegőt is lenyelsz, aminek egyszer bizony valahol ki is kell jönnie.

3. Gin-tonic

Bár ez az ital elég megosztó, a kesernyés ízek kedvelői egyszerűen imádják. Rossz hír azonban, hogy a tonic jellegzetes ízét adó kinin a mentához hasonlóan nemcsak tesztoszteron, hanem spermiumgyilkos is, mivel átmenetileg csökkentheti a hímivarsejtek számát. Ezért ha babaprojekten munkálkodtok, semmiképpen sem ajánljuk!

4. Sült krumpli

A sült krumpliban általában magas a transz-zsírsavak aránya, ami nem csak a keringést, hanem a férfi nemi hormon szintjét is csökkenti, így nem tartozik éppen a vágyfokozó ételek közé. Ha mégsem akarsz lemondani a burgonya örömeiről, egyél inkább sütőben sült változatot, az kevésbé sós és olajos.

5. Konzervek és félkész ételek

Ha egyszerű és gyors ételt szeretnél párodnak tálalni otthon, csábító lehetőségként máris ott vannak a konzervek, vagy félkész ételek. A legtöbb fémdobozban azonban nemcsak a finom vacsi alapanyaga lapul, hanem sok nátrium is, mivel gyakran erősen sózottak. A nátrium pedig könnyen okozhat puffadást, ami nemcsak szex közben lehet kellemetlen.

6. Vörösbor

Nincs romantika vörösbor nélkül? A borral önmagában semmi baj, viszont ha sokat iszol belőle, az már probléma lehet, hiszen az alkohol bizonyítottan rontja a tapintás-érzékelést. Ez szex közben viszont igencsak fontos lenne, ugye?

Az alkohol szexre gyakorolt hatását pedig biztos nem kell bemutatni: a vágyat fokozhatja ugyan, ám a teljesítményt jelentősen rontja, mivel csökkenti az erekciót és az orgazmust is. Szóval csak módjával, a Pinot noir tud várni az aktus utáni pillanatig! (És az utána-borozgatás is lehet igen kellemes.)

7. Gyümölcs

Az ízorgia méltó lezárása egy finom, édes gyümölcs elfogyasztása. Ez azonban nem szerencsés együttlét előtt, mert a gyümölcsök emésztése igen zajos és gázos folyamat, ami puffadást és hasfájást is okozhat, ha hajlamos vagy rá. Ha rendszeresen vannak puffadásos problémáid, akkor sajnos az erotikus eper-élményt is érdemes kerülni...

Érdemes vigyáznod tehát, mivel egyes ételek és italok vágygyilkos hatásúak. A megoldás: más menü után nézel, vagy egyszerűen szex utánra hagyod az evést, hiszen ha mindent beleadtok, úgyis meg fogtok éhezni!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön