étkezz egészségesebben
Egészségmagazin.com   |   2016.03.29.

Hogyan étkezz egészségesebben és egyszerűbben?

Szeretnél egészségesebben élni, de úgy érzed, hogy túl macerás? Hogy túl sok idő minden este főzni, minden falatra odafigyelni? Az életmódváltás elsőre bizony bonyolult és nehéz lehet, de néhány egyszerű tippel egyszerűbbé teheted a mindennapokat.

reklám vége

Ahhoz, hogy életben maradj, enned kell. Ahhoz, hogy sokáig és egészségesen maradj életben, egészségesen kell enned és főznöd. Sokunk macerás házimunkának tartja az étel elő- és elkészítését, ami rengeteg időt rabol el mindennapjainkból - pedig ennek nem kell így lennie! Ezzel a pár tippel bebizonyítjuk neked, hogy az étel előkészítése egyszerű is lehet!

Az egyszerűség nagyszerű!

Az újonnan talált szuperdiéta túl sokféle étel fogyasztását tiltja meg? A legtöbben már a menü olvasásakor fel is hagynak az egészséges életmóddal.

Próbáld egyszerűvé tenni a dolgokat, válassz olyan diétát, amit könnyű betartani! Ha még ehhez sem fűlik a fogad, menj vissza egy lépéssel, és teljes életmódváltás helyett egyszerűen helyettesítsd a megszokott ételek magas cukor-, só- vagy zsírtartalmát valami egészségesebbel!

Például cseréld le a fehér rizst rostban gazdag barna rizsre, vagy a csoki és csipsz helyett válassz gyümölcsöket, amikor nassolni támad kedved. Felejtsd el a zsíros húsokat, helyette szerezz be sovány húst vagy babot, esetleg tofut. Kis változtatásokkal kezd, ez segíteni fog abban, hogy be is tartsd az új szokásokat.

Szabadulj meg a kísértésektől!

A legtöbben azért választják az egészségtelen félkész-, vagy készételeket, mert könnyen hozzáférhetőek, és nem kell a főzéssel sokat bajlódni.

Tudjuk, hogy nagyon könnyen és gyorsan el tudod készíteni azt a két perces tésztalevest, viszont tudnod kell, hogy egyetlen adag tartalmazza az egész napi sóbevitelednek megfelelő sómennyiséget. Azzal is tisztában vagyunk, hogy alig várod, hogy a vacsi végén megedd azt a bödön fagyit, de egy ilyen cukorbomba igazán nem tesz jót a szervezetednek lefekvés előtt.

Tüntesd el az éléskamrádból és a hűtődből az ilyesfajta ételeket, és készíts egy listát a kerülendő tényezőkről!
Próbáld a fejedben tartani ezt a listát, amikor vásárolni mész, és messziről kerüld el azokat a sorokat, ahol ezeket az ételeket tartják, fókuszálj inkább az egészséges étkekre, és azokat potyogtasd szorgalmasan a bevásárlókosaradba.

Készítsd el előre mindent!

Akkor hozod a legrosszabb döntéseket, amikor nincs időd vagy túl fáradt vagy. Sokszor történik meg reggel, hogy készülődés közben már nem marad időd egy tápláló reggelire? Ebédnél pedig tucatnyi másik emberrel karöltve próbálod a leggyorsabb megoldást megtalálni, hogy nehogy kicsússz az ebédidőnek kikiáltott rövidke félórából?
Ahhoz, hogy ezt a helyzetet elkerüld, nézz ki egy egészséges receptet, és készíts belőle több adagnyit, amit aztán lefagyaszthatsz. Így csak elő kell venned a fagyasztóból munkába menet előtt az ételt. Ezzel a lépéssel nem csak időt és pénzt spórolsz, de azt is biztosítja, hogy valami egészségeset eszel napközben, nem pedig a kényelmes gyorskajákat választod.

Készíts étkezés-órarendet!

Azok, akik mindig más-más időben, összevissza esznek, hajlamosabbak arra, hogy túleszik magukat. Azok, akik egy előre meghatározott menetrendet követnek, több, és jobban elosztott energiával rendelkeznek napközben, és a kalóriákat is hatékonyabban dolgozza fel a szervezetük.

Ha tehát problémát okoz az étkezési szokásaid karban tartása, fogadd meg a fenti tanácsokat, kezd kisebb változtatásokkal, és élj egészségesebben a bőrödben, amíg csak lehet! :-)



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön