alkoholos ital
Egészségmagazin.com   |   2016.02.21.

4 finom alkoholos ital cukor és szénhidrát nélkül

Az egészséges életmód nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnéd az életet: időnként nyugodtan megengedhetsz magadnak egy pohár italt, még akkor is, ha éppen szigorú diétán vagy. Persze fontos, hogy odafigyelj a mértékre és az összetevőkre: egy édes koktél hamar romba döntheti a fogyókúrádat! Most összeszedtünk neked 4 alkoholos italt, amit ilyenkor is nyugodtan fogyaszthatsz.

reklám vége

Ha fogyni szeretnél, vagy csak megtartani a nehezen kiharcolt alakodat, akkor nem csak arra kell figyelned, hogy mit eszel, hanem az is fontos, hogy mit iszol. Nem csak a közismerten cukros üdítők ártanak: az alkoholos italok között is számtalan olyat találsz, ami egy-kettőre megemeli a napi cukorfogyasztásodat, és kezdheted elölről az egészet!

Első lépésnek jó ötlet kiiktatni az édes koktélokat, a sört és a bort, de az alkoholt nem szükséges teljesen száműznöd, hiszen a tömény alkohol nem tartalmaz szénhidrátokat és cukrot. Nézzünk néhány italt, amit fogyaszthatsz fogyózás alatt is!

(A kalóriavadászoknak ezzel a cikkel sajnos nem tudunk megoldást kínálni, mert kalóriaértékük bizony van ezeknek az itókáknak, ezért érdemes ezt is belevenni a napi számlálásba.)

4 ital hozzáadott cukor és szénhidrát nélkül

1. Whiskey - stílusos és elegáns

Amikor az árpa, a búza és a kukorica vagy rozs találkozik, és gabona péppé változik, akkor éppen whiskey készül. Ebből az italból megannyi nevű és kategóriájú létezik, attól függ, hogy milyen hozzávalókat használnak a készítésnél és hol állítják elő. Általában 40 % az alkoholtartalma, de hozzáadott cukrot és szénhidrátot nem fogsz benne találni! Tölts egy ujjnyit egy szépen metszett kristálypohárba, és érezd úgy magad, mint Jockey Ewing!

2. Vodka - csak tisztán!

A vodkának szintén gabona az alapja, az alkoholtartalma pedig általában 30 és 50 % közötti. A leggyakoribb összetevői a búza, burgonya és rozs. Az ízesített verziókat és a vodkás koktélokat azonban kerüld el, mert azokban rengeteg a hozzáadott cukor!

3. Rum - 10 kalózból 9 ezt ajánlja

A rum melaszból (sűrű, sötétbarna szirup) és cukornádból készül. Különféle változatai léteznek, választhatsz a fehér rum, sötét rum, a fűszeres kiadás és az érlelt rum közül. Általában minél sötétebb a rum, annál idősebb, annál tovább érlelték. Ha a megfelelő tölgyfahordóban érlelik, akkor akár hosszú évekig is tarthat a folyamat. Átlagban 35 % százalék alkoholt tartalmaz, és a rumhoz sem adnak külön cukrot - de cukormentesnek azért nem neveznénk. Óvatosan hát a rummal, elég egy pohárkával, nem kell rögtön kalózra innod magad!

4. Gin - az igazi ínyenceknek

A borókabogyóval ízesített ital szintén gabona alappal rendelkezik. Szokás narancs-, citrom- vagy lime héjával ízesíteni, és bizonyos helyzetekben nyomokban grapefruitot is tartalmaz. Önmagában elég markáns íze van, kevesen szeretik, tonikkal dúsított változata viszont verhetetlen. Ha ezt választod, akkor viszont számolj a tonik magas cukortartalmával!

+1: Víz.

Oké, ez kicsit átverés, mert a víz sehonnan nézve nem tűnik alkoholos italnak, de ha már iszogatásra adod a fejed, akkor érdemes közben folyamatosan hidratálni is szervezetedet, mert így csökkentheted az alkohol káros hatásait, és megelőzheted a másnapi macskajajt is.

Jó hír, hogy a víz sem tartalmaz cukrot, sem szénhidrátot, és korlátlanul fogyaszthatod!


Ha tehát nem akarsz teljesen lemondani az alkoholfogyasztásról, de szeretnéd a plusz kilókat száműzni, akkor mondj búcsút a bornak és a sörnek, és válassz inkább italt a fenti listából!

Oszd meg ezt a cikket barátaiddal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön