diétás fagyi recept
Egészségmagazin.com   |   2015.07.13.

5 otthon is elkészíthető diétás fagyi recept

Korábbi cikkünkben már megismerkedhettél a házi fagylaltkészítés legfontosabb jellemzőivel. Most néhány konkrét receptet is megosztunk az otthoni egészséges és finom fagyikhoz.

reklám vége

Citromos-mentás sorbet

A fagyink ugyan nem lesz krémes állagú, azonban a fogyókúrába tökéletesen beilleszthető és a nyári melegben igazán felfrissít. 5 dl vízben olvasszunk fel 200 gramm nyírfacukrot (vagy más diétás cukrot) és 4 szál mentát, majd 10 percig hagyjuk enyhén forrni. Amikor kihűlt, 6 db. citrom (lehet lime-mal is keverni) levét és reszelt héját keverjük el benne és fagyasszuk le. Óránként vegyük elő és keverjük jó át. Ezt kb. négyszer ismételjük meg a megfelelő állag eléréséért.

Gyors joghurtos málnás fagylalt

Ha azonnali fagyira vágyunk és nincs a mélyhűtőnkben, akkor ez a fagyi a tökéletes megoldás. 5 dl natúr (görög) joghurtot 300 gramm fagyasztott málnával turmixoljunk össze, ízlés szerint adjunk hozzá nyírfacukrot és pár perccel később már fogyaszthatjuk is. Laktózérzékenyek 2 dl sűrű kókusztejjel is helyettesíthetik, a málna-kókusz ízkombináció igazi különlegesség.

Vanília fagyi

Mindennek az alapja a vanília fagyi, tökéletes jeges kávéhoz, lekvárokhoz vagy csak simán is. Az elkészült alaphoz pedig keverhetünk még gyümölcsöt ízlés szerint. Nem a legdiabetikusabb, ugyanis tejszín kell hozzá.

Így készíthetjük el: 3 dl tejet egy fél vanília rúddal felforralunk, miközben 2 tojás sárgáját kikeverünk édesítőszerrel (folyékony vagy por alapú édesítő a legjobb), majd ezt a tejhez keverjük (miután a vanília rudat kivesszük). Miután kihűlt, 3 dl habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverünk és mehet is a fagyasztónkba vagy a fagylaltgépbe az elkészült remekmű. Ha fagyasztóba tesszük, fél óránként keverjük át alaposan addig, amíg teljesen le nem fagy.

Mandulás-banános fagyi

Egy igazán egészséges különlegességet kapunk, ha mandulatejjel és manduladarabokkal készítjük a banános fagyinkat, ráadásul lelkiismeretünk is megnyugodhat. Ehhez először is fagyasszunk le banánszeleteket, majd mikor alaposan megfagytak, egy turmixban keverjük össze annyi mandulatejjel, hogy lágy, krémes állagot kapjon a masszánk (a tejet folyamatosan, lassan adjuk hozzá). Ha nem találjuk elég édesnek, mézzel turbózzuk fel és tegyünk hozzá szeletelt manduladarabokat. Fogyaszthatjuk azonnal, de visszafagyasztva későbbre is eltehetjük. Néha nézzünk rá és keverjük át.

Proteines almás pite fagyi

A sportolóknak nem ismeretlen a proteinek rendszeres fogyasztása, azonban ezeket a fehérjéket nem csak inni lehet, hanem különböző süteményekhez is jók. A kalóriatartalom ebben az esetben nem tisztán fogyókúrás, de aki eleve használ fehérjeporokat, annak ajánlott egy kis változatosság.

Elkészítése: 1 reszelt zöldalmát keverjünk össze ízlés szerint fahéjjal, szerecsendióval, vaníliakivonattal és 1 evőkanál vajjal, majd a masszát tegyük 30 mp-re mikróba. Shakerben rázzunk fel 1,5 adagolókanál vaníliás fehérjét 2,5 dl zsírszegény tejjel majd turmixoljuk össze az almás masszával. Fagyasztóba téve óránként keverjük át, amíg le nem fagy teljesen.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is?



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön