Bőröregedést gátló csokoládé
Egészségmagazin.com   |   2015.02.24.

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek ki Angliában

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek ki Angliában, egy egykori egyetemi kutatókból álló vállalkozásban. Azt állítják, hogy az édességből 7,5 grammot fogyasztva az képes az ötven évesek bőrszerkezetét a harmincasok szintjére fiatalítani - lelassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését, valamint gazdag antioxidáns tartalmának köszönhetően serkenti a véráramlást és ennek köszönhetően bársonyosan tartja a bőrt.

reklám vége

A fiatalodás biológiai titka

A csokoládé jótékony hatása a benne rejlő magas astaxanthint és kakaó polifenol szintnek köszönheti, amelyek az oxidatív stressz kivédésében is segítik a szervezetet. Az önkéntes segítők négyheti kezelése során a tesztek kimutatták, hogy a vérükben sokkal kevesebb gyulladásra utaló jel volt, valamint az édesség serkentette a véráramlást a bőrszövetekben. A klinikai próbák során ezeknek az eredményeknek köszönhetően a bőr élettana is javult, sikerült a 20-30 éveseknek megfelelő minőséget elérni.

Emellett mindössze 38 kalóriát tartalmaz a napi 7,5 grammos adag, ezért sokkal kevésbé hizlal, mint bármelyik másik csoki - ennek köszönhetően a fiatalító édesség a cukorbetegek számára is fogyasztható lesz.


Astaxanthin - Antioxidáns, amely megvédi szervezetünket a szabad gyököktől, erőteljes hatása az egyedülálló molekuláris struktúrájának köszönhető. Növeli az álló- és erőképességet, erősíti az immunrendszert, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint óvja a szemet és a bőrt.
Kakaó polifenol - Antioxidáns, amely a kakaóban található és mérsékelten fogyasztva több egészségügyi előnye is van. Pozitív hatása van a szív- és érrendszerre, az agyműködésre, éles látásra, valamint segíti a zsírégetést is.
Oxidatív stressz - Így nevezzük azt az állapotot, amikor a prooxidánsok és az antioxidánsok egyensúlya eltolódik. A prooxidánsok túlsúlyba kerülése komoly károkat okozhat a sejtrendszerben, ami idővel különféle betegségek kialakulásához vezethet.

Terjesztés

Az újdonságot március elején mutatják be a Global Food Innovation Summit nevű londoni élelmiszer-innovációs csúcstalálkozón. A kutatók állítása szerint a jövő hónaptól már kapható lesz a termék, bár valószínűleg nem lehet majd hozzájutni bármelyik sarki üzletben. Azoknak sem kell aggódnia akiknek országában nem árusítják az üzletekben a „csodacsokit", hiszen az interneten is megrendelhető lesz.

Egészségért a csokoládéval

Az évek során több kutatás is bizonyította, hogy a csokoládénak több jótékony hatása is van az emberi szervezetre, nézzünk meg ezek közül néhány jó példát.

  • A keserű csokoládé jót tesz a szívnek és a vérnyomásnak, ezért naponta két-három kocka fogyasztása ajánlott lehet.
  • A csoki sok energiát közvetít a szervezetbe, ezért a farkasétvágy és a teljesítménycsökkenés orvoslása miatt érdemes egy-két kockát megenni. Azonban érdemes tudni, hogy ez csak rövid ideig tartó hatást eredményez, tehát jó, ha van a közelben például teljes kiőrlésű gabonakészítmény vagy müzli.
  • Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ezért megfelelő mennyiségben jó hatással van a szervezetre.
  • Gyermekeknek köhögésre is adható az étcsoki, hiszen az érfal belső felszínét tágító elemek termelését serkenti.
  • A csokoládé rendelkezik fenilsavval, amely kifejezetten jót tesz a szívnek, hiszen nagyban hozzájárul a test érrendszerének kellő rugalmasságához.
  • Egy tábla tejcsokoládéban pont annyi kalcium található, mint egy nagyobb pohár tejben - tehát kiegészítésként jó hatással lehet a csontokra.


Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön