combvédő
Egészségmagazin   |   2022.10.04.

Összeérő combok? A megoldás a combvédő!

Akit nem érint, el sem tudja képzelni, hogy mennyire kellemetlen amikor a combjaink belső része kidörzsölődik. Erre a nehézségre született válaszként a combvédő, használatával pedig visszakaphatjuk azt a fajta komfortérzetet, amiben már rég nem volt részünk. A probléma teljesen független nemtől, kortól és javarészt a testsúlytól is. Leggyakrabban nyaranta, a nagyobb meleg beköszöntével jelentkezik, hiszen elsősorban az izzadtság okozza. Ilyenkor ráadásul a magasabb hőmérséklet miatt amúgy is megvastagodnak a végtagok, ami a verejtékezés mellett még pluszban komplikálja a helyzetet. Ezzel együtt leginkább a genetikánk tehető felelőssé a jelenségért, hisz a lábak formája döntően befolyásolja, hogy a bőrfelületek egymáshoz érnek-e. Súlyossága egyénenként változik, egészen az alig észrevehető hámsérüléstől a kiterjedt vérző sebig bezárólag bármi előfordulhat. Egy dolog azonban minden érintett esetében közös, mégpedig bárkit is kínozzon ez a probléma, az minél előbb hatásos megoldást szeretne találni.

reklám vége

A bőr kidörzsölődése ráadásul a legszebb pillanatokat teszi tönkre

Az állandó fájdalom mellett a legnagyobb bajt épp az okozza, miszerint az év legaktívabb időszakában lép fel a jelenség a legmarkánsabban. Hiszen a nyárnak épp a kikapcsolódásról, az önfeledt pihenésről kellene szólnia. Ezek azok a hónapok, amikor nyugodtan beiktathatunk egy városnézést, vagy egy nagyobb túrát és a szürke hétköznapok helyett végre a kalandoké lehetne a főszerep. Sajnos, ha a mozgás kényelmetlenséggel, vagy netalántán fájdalommal jár, akkor inkább lemondunk róla, mert így pont a lényege, az öröm veszik oda. Annál pedig kevés bosszantóbb dolog létezik, mint amikor egy rég nem várt programot azért kell lemondanunk, mert valamilyen fizikai probléma megakadályoz minket az önfeledt szórakozásban. Ilyenkor aztán minden praktikát végig próbálunk, gondolva hogy a bőr ápolása majd enyhíti a kínokat, de az esetek nagy részében sajnos így nem érünk el hosszú távú változást. Egyedül a combvédő használata jelent tartós eredményt, mivel az a nehézség gyökerét szünteti meg.

A bőrápoló termékek csak ideig-óráig segítenek

Ilyen helyzetben ugyanis kézenfekvőnek tűnik az irritált felületek kezelése, valamint a bőr nyugtatása. Több irányban is elindulhatunk, léteznek például egyenesen erre a célra kifejlesztett krémek, amik bizonyos esetekben valóban hozhatnak némi enyhülést, ugyanakkor végleges megoldást sajnos nem jelentenek. Ezeket a kenőcsöket bőségesen adagolva kell használni, azonban ennek ellenére is aránylag gyorsan felszívódnak, így pedig már nem fejtik ki a hatásukat. Ez még a kisebbik gond, lévén bármikor újra bekenhetjük a lábunkat mindössze percek alatt. A nagyobb kellemetlenséget inkább az jelenti, hogy a nagy mennyiségű krém nemkívánatos érzéssel jár, mindamellett pedig könnyen foltot is hagy a ruhánkon. Így alkalmazásuk inkább profi sportolóknak nyújt megoldást, hiszen esetükben a komfortérzet csak másodlagos tényező, jóval lényegesebb a fájdalom és a sérülések elkerülése. Szintén magától értetődőnek tűnhet a hintőpor, voltaképp az egyik legfőbb feladata pontosan az izzadás megelőzése, ami pedig a comb kidörzsölődéséért felel, ám ennek ellenére sokszor épp hogy ártunk a használatával. Szárító hatása további bőrproblémákhoz vezethet, ráadásul kényelmetlenségekkel jár rendszeres alkalmazása.

A combvédő valódi segítséget jelent

Szerencsére létezik olyan módszer, amivel hosszú távon is megszabadulhatunk a kellemetlenségektől és a fájdalomtól, ráadásul ez a legegyszerűbb mind közül. Tartós enyhülést ugyanis csak úgy érhetünk el, ha fizikailag megakadályozzuk a bőrfelületek súrlódását. A legkézenfekvőbbnek erre a célra a harisnya tűnik, ám mivel pont a legnagyobb melegben lenne a legnagyobb szükség a viselésére, bizony általában nem épp a legkomfortosabb, hisz kánikulában még pluszban melegít. A hosszú szárú alsók szintúgy segítenek, viszont bizonyos szettek mellett nem alkalmasak és az sem elhanyagolható, hogy sokan nem is szeretik. Erre a problémára válaszul született meg a combvédő, ami roppant kényelmes, ugyanakkor diszkrét megoldást nyújt. Mielőtt azonban hordani kezdjük, mindenképpen hagyjunk időt arra, hogy bőrünk teljesen meggyógyuljon. Ez ugyan eltarthat pár napig, de megéri türelmesnek lennünk, hiszen kipirosodás, vagy meglévő sebek esetén annak anyaga is irritálni fog. A javulást gyorsíthatjuk, ha szabadon hagyjuk az érintett felületet és kifejezetten erre a célra készült hámosító kenőccsel kezeljük a lábat.

Minden helyzetben alkalmazható

Tekintettel arra, hogy a kidörzsölődést elsősorban a lábak formája okozza, alapvető elvárás a combvédővel szemben, miszerint bármilyen körülmények közt megfelelő viseletnek kell lennie. Akár sportolásról, vagy városnézésről, esetleg egy elegáns vacsoráról van szó, minden esetben jól kell éreznünk magunkat benne. Szerencsére a gyártók fel vannak készülve ezekre az igényekre, ennek köszönhetően pedig óriási választék áll a rendelkezésünkre, amiből bármikor megtalálhatjuk a legalkalmasabbat. Ha aktív testmozgást tervezünk, akkor a legszerencsésebb alternatíva egy pánt, vagy egy szalag. Ezek visszafogott, alig észrevehető darabok, anyaguk rugalmas és légáteresztő. Még a nagyobb igénybevétel sem okoz nekik problémát, így bátran hordhatjuk akár élsportolás közben is. Általában a testszínű modellek a legnépszerűbbek, lévén ezek szinte láthatatlanul teszik a dolgukat combjainkon. Kimondottan érzékeny bőrre nyugodtan választhatunk a szaténhoz erősen hasonlító anyagból készült, lyukacsos szerkezetű combvédőt. Ezeknek a legnagyobb előnye, hogy még kiválóbb légáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, így az irritáció lehetősége szinte kizárt. Akkor sem kell azonban elkeserednünk, ha egy igazán csinos szett mellé lenne szükségünk egy igéző darabra. A csipkés modellek ugyanis rendkívül mutatósak, ráadásul roppant kényelmesek is. Sajnos az elasztán anyagú társaival szemben jóval kevésbé strapabírók, így fokozott igénybevételre, aktív sportolásra nem ajánlott, arra válasszunk inkább egy kimondottan erre a célra készült combszalagot.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön