Magán fogorvos Kecskeméten
Egészségmagazin   |   2021.07.22.

Magán fogorvos Kecskeméten

A fogaink egészségére különösen nagy figyelmet kell fordítanunk. Ha nem nézetjük át évente legalább egyszer a szájüregünket, akkor idővel komoly problémák merülhetnek fel. Van, amikor egyértelműen látszik, érződik, hogy baj van. Ilyen például, amikor észrevesszük, hogy fogkövünk van, fáj a fogunk vagy vérzik az ínyünk. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy látszólag minden rendben van és csak később derül ki, hogy ez mégsem így van. Szerencsére a szakszerű és fájdalommentes ellátást nyújtó magán fogorvos Kecskemét városában is rendelkezésünkre áll.

reklám vége

Színvonalas fogászat elérhető áron

Legyen szó Kecskemétről vagy bármelyik másik városról, fogorvost mindenhol ugyanúgy érdemes választani. Körültekintéssel, tájékozódva a részletekről, úgy, hogy közben hagyunk időt magunknak a döntésre. Inkább töltsünk több időt a keresgéléssel, minthogy beüljünk egy olyan fogorvos székébe, ahol nem olyan színvonalú ellátást kapunk, mint amiért fizetünk. A Dentalux fogászat célja, hogy a lehető legmagasabb minőségben nyújtson fogászati ellátást a pácienseknek. Mindezt úgy, hogy a szolgáltatásokat elérhető áron kínálja számukra. Nem számít, hogy tömésről, fogpótlásról, fogbeültetésről, csontpótlásról vagy számítógéppel vezérelt fogimplantátum behelyezéséről van szó, mindegyik igénybevételére van lehetőség. Ez is azt bizonyítja, hogy a szakszerű ellátást nyújtó fogorvos Kecskemét városában is elérhető.

Mosolytervezés szakszerűen

Előfordulhat, hogy azért nem merünk vagy szeretünk mosolyogni, mert nem makulátlanok a fogaink. Ilyenkor is jól jöhet egy profi fogorvos Kecskeméten, akinek több mint 20 év tapasztalat áll a háta mögött. Az elszíneződött, töredezett vagy rendellenes helyzetben álló fogak gyakran okoznak szorongást vagy önbizalomhiányt. Ez esetben lehetőség van egy modern esztétikai fogászati eljárás igénybevételére, amit úgy hívunk, hogy mosolytervezés. A kifejezés arra utal, hogy a doktor úr precízen megtervezi a fogakat, hogy pont olyanok legyenek, mint amilyennek látni szeretnénk azokat. Majd a tervezés után meg is valósítja az elképzelést.

Direkt, indirekt tömések

A szép fogsor kialakításához sok esetben szükség lehet fogtömésre. Tömés alatt azt a műveletet értjük, amikor a sérült, lyukas fogak helyreállítása történik különböző speciális anyagok behelyezésével. A fogtömés több lépésből áll. Először a szakorvos eltávolítja a szuvas részeket és megnagyobbítja a lyukat a tömőanyag részére. Ezt követően átmossa az üreget, úgy nevezett alábélést készít, majd betömi az üreget. A fogorvos Kecskemét városában is kétféle módon végzi a fogtöméseket. A direkt fogtömések helyben készülnek. Ebbe a kategóriába tartoznak az amalgám és a fényre keményedő, fogszínű tömések. A másik típus az indirekt tömés. Ez jóval komplexebb művelet, amihez precíz tervezés szükséges. A dolgot az is bonyolítja, hogy többféle fajtája is rendelkezésre áll, és az ilyen módon elkészített töméseket bizonyos időszakonként cserélni kell. Ezek esetében sokkal költségesebb beavatkozásokra van szükség, de végső soron tartósabb, időtállóbb megoldást jelentenek.

Fogfehérítés a ragyogó mosolyért

Sajnos sokan azért nem mernek mosolyogni vagy nevetni, mert nem tökéletesen fehérek a fogaik. Ha a mindennapokban gyakran fogyasztunk kávét vagy dohányzunk, akkor előbb-utóbb számíthatunk a fogelszíneződés problémájára. Ez esetben szakember segítségét kell kérnünk. A fogfehérítés egy speciális fogászati eljárás, amivel elérhető akár 10 árnyalattal világosabb szín is. Természetesen mi döntjük el, hogy mennyit szeretnénk világosítani a fogainkon, a beavatkozás előtt ez pontos egyeztetésre kerül a szakemberrel. Maga a művelet úgy zajlik, hogy az orvos alaposan megtisztítja a fogfelszínt, majd olyan kémiai vegyületet tesz rá, aminek hatására az elszíneződés kifehéredik. Ezt a technikát többféle anyaggal is el lehet végezni. Nemcsak a művelet elvégzéséhez, hanem a megfelelő anyag kiválasztásához is magas szintű szaktudás kell. A túlzott vagy túl gyakran ismételt fogfehérítés a fogak károsodását okozhatja.

Fogbeültetés, ha nincs más megoldás

A fogorvos Kecskemét városában is ugyanúgy gondolkodik: amelyiket meg lehet, azt a fogat meg kell menteni. Erre azonban nem mindig van lehetőség. Sok esetben előfordul, hogy az egyetlen opció a foghúzás. Jellemzően ez akkor szokott előfordulni, amikor a páciensek nem érnek oda időben a fogorvoshoz. Húzzák-halasztják a vizsgálatot és csak akkor szánják rá magukat, amikor már késő. Ha a fogszuvasodás túl nagy méretet ölt vagy túl nagy lyuk keletkezik a fogon, akkor el kell távolítani. A foghúzást követően van lehetőség a fogpótlásra, amivel esztétikus végeredmény érhető el. Ilyenkor egy implantátum beültetésére kerül sor, amit másnéven implantációs fogpótlásnak nevezünk. A fogpótlásra nem feltétlenül csak előrehaladott fogproblémát követően kerülhet sor. Az életkor előrehaladtával az ínyünk visszahúzódhat, a fogaink pedig könnyen kihullhatnak. Ilyenkor is jó megoldás a fogbeültetés.

Kerámiahéj kialakítása

Számos különböző fogprobléma létezik, amiket eltérő módon lehet kezelni. Az egyik gyakran előforduló eset, amikor a frontfog egy része letörik. Ilyenkor kerül sor a kerámiahéj kialakítására, aminek az a különlegessége, hogy a fognak csak a látható, ajkak felőli része kerül javításra. Ezt szokás alkalmazni akkor is, ha enyhébb fokú helyzeti vagy alaki eltérést szeretnénk korrigálni. Persze, amennyiben lehetőség van rá, akkor dönthetünk a fog teljes eltávolítása és pótlása mellett is. A fogorvosok viszont általában arra törekednek, hogy a lehető legtöbb ép fogszövetet megőrizzék. A fog egészét borító koronához képest a kerámiahéj jóval kevesebb beavatkozást igényel. Ez esetben a héj úgy kerül kialakításra, hogy a környező fogak színével és áttetszőségével szinte egy az egyben megegyező legyen. Mint, ahogy a neve is jól mutatja, a héj anyaga préselt kerámia. Ez két dolgot jelent. Egyrészt azt, hogy esztétikus, precízen illeszkedő végeredmény alakítható ki. Másrészt pedig azt, hogy a héjjal megerősített fog rendkívül tartós lesz.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön