hal, tanulmány, nők
Egészségmagazin.com   |   2016.03.31.

A legfurcsább tanulmány: A nők a halas pasikhoz vonzódnak

Az unatkozó brit tudósok létező vagy kitalált kutatásai sok vidám percet okoznak: klasszikusan ők azok, akik bármiről kiderítenek bármit, és az ellenkezőjét is. A világ talán legfurcsább tanulmánya azonban létező dolog: nem brit, hanem amerikai tudósok készítették, méghozzá Floridában, és kiderül belőle: a nők fele vonzódik a halat tartó férfiakhoz.

reklám vége

Ha jártál már internetes tárkereső oldalon vagy legalábbis olvastál már róla, lehet elképzelésed róla, hogy egyesek milyen furcsa fotókat töltenek fel magukról. Állj meg egy pillanatra, képzeld el a lehető legfurcsább profilképet, amit ember készíthet magáról, a lehető legabszurdabb helyszínen. Megvan? Nos, biztos lehetsz benne, hogy valamelyik társkeresőre már feltöltötte valaki.

Az emberek általában sokfélék, sokféle hobbival, a társkeresőn pedig mindenki igyekszik a legjobb, legkülönlegesebb arcát mutatni másoknak. Nem is olyan távoli megfelelője ez a trópusi madarak násztáncának és díszes tollkoronájának: a tojó ott is a legszínesebb, legkülönlegesebb, és ezért számára legvonzóbb hímet választja ki magának, ő lesz a győztes.

Az emberek is hasonlóan működnek: mi már önmagunkban is ezerfélék vagyunk. Van, aki a főzésért rajong, a fotói között így minden bizonnyal lesz egy-két alkotás. Aki a túrázás szerelmese, az olyan fotókat tölt fel, amelyeken valamely gyönyörű táj adja a hátteret. Vannak, akiket egészen furcsa helyzetekben örökítenek meg, medencébe ugrás közben, kitekert jógapózokban vagy karneváli jelmezekben.

A nők a halas pasikhoz vonzódnak

A halas és vadas fotók már jóval megosztóbbak: halott állatokkal pózolni sokak szerint vonzó, mások szerint ízléstelen és gusztustalan dolog. Nos, a legújabb kutatás készítői szerint a nők fele az első csoportba tartozik: a vizsgált hölgyek 46%-a vonzódik az olyan férfiakhoz, akik például valamilyen halat tartanak a kezükben.

A vizsgálatot két okostelefon-applikáció, a horgászattal kapcsolatos Fishbrain és a randipartner-kereső Tinder segítségével végezték. 18 és 35 év közötti floridai férfiak fotóit elemezték és kiderült, 22%-uk pózol frissen kifogott hallal. Ezután kiválasztottak 1000 diáklányt, akiknek megmutatták a fotókat, a lányoknak pedig válaszolniuk kellett, hogy vonzónak találják-e a fotón szereplő férfiakat.

Ezek után született az a meglepő eredmény, hogy a lányok 46%-a vonzódik a halas férfiakhoz, 54%-uk azonban azokat találta kívánatosabbnak, akik nem tartottak halat a kezükben.

A hal márkája is számít!

A már így is meglepő eredményt tovább árnyalja az, hogy kiderült: egyáltalán nem mindegy, milyen halat tart a kezében a férfi. Nem minden haltípus egyformán vonzó. Az északi cserepeshal végzett a dobogó legfelső fokán, őt követi a vitorláshal. A megkérdezett nők az ezeket a halakat tartó férfiakat tartották tehát legnagyobb arányban szexinek. A vitorláshalat a tanulmány szerint többek között erőt, és függetlenséget sugall, amiről olyan tulajdonságok jutnak a nők eszébe, mint a sportosság, az atletikus testalkat.

A fiatal ponttyal pózoló férfiak azonban nem túl vonzóak a hölgyek számára, így az ilyen hallal pózoló urak nem számíthatnak sok jóra a felmérés szerint, annál is inkább, mivel a ponty általában is rosszul szerepelt attraktivitás szempontjából.

Noha a tanulmány tudományos értékéről megoszlanak a vélemények, a vizsgálat szempontja mindenképpen érdekes, és egy újabb furcsa adalékkal gazdagította a társkereső oldalakon található furcsábbnál furcsább fotók hosszú listáját.

Szerinted milyen hal a legvonzóbb egy férfi kezében?



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön