kávé
Egészségmagazin.com   |   2016.11.13.

Így tehetsz a szépségedért a kávé segítségével

A kávé jó. Ha jobban belegondolunk, kevés szebb ital van a világon: ahogy a világosbarna habja megkoronázza a sötétbarna nedűt, egyenesen fenséges látvány. Talán nem véletlen, hogy e szépség a te szépségedért is sokat tehet: 5 illatos, kávés tippet hozunk most neked, ami segít, hogy még szebb lehess!

reklám vége

Hunyd be a szemed, és képzeld el, ahogy a kesernyésen pörkölt folyadék a torkodon végiggurulva szinte simogatja azt. Alig pár perccel fogyasztása után elkezded érezni jótékony hatásait is: élénkebb, lelkesebb, sőt, egyenesen kreatívabb leszel tőle. Az ebéd utáni kávé sokunk számára olyan, mint a „napi lélekcsoki". De tudtad, hogy a kávé nem csak belülről, hanem kívülről is jótékonyan hat?

5 tipp, hogy hogyan tehetsz a szépségedért a kávé segítségével:

Kávé a fáradt szemekre

A kávét leginkább értágító hatása miatt szeretjük, ezt használja ki ez a tipp is, ami segít, ha reggel nem látnál ki a fejedből, mert annyira be vannak dagadva a szemeid. Csinálj gyorsan egy kávét a szent cél érdekében, de ne dobd el a zaccot! Keverd össze egy kis kókuszolajjal, és kend a szemed környékére. Ezután pihenj további 15-20 percet, hagyj időt, hogy a kávé kívül és belül egyaránt kifejtse hatását!

Kávés bőrradír

A kávéban lévő savak serkentik a szervezet kollagéntermelést és gyulladáscsökkentő hatásúak is. Ezt kihasználva készíts fantasztikus bőrradírt, ami segít megszabadulni az elöregedett hámsejtektől! . Egy evőkanál őrölt kávét keverj össze egy evőkanál olívaolajjal, vagy vízzel, és ezzel az eleggyel dörzsöld át az arcodat. Ha rajta is hagyod kis időre, az olívaolajnak köszönhetően szuper hidratálttá válik az arcod. Készíthetsz testradírt is, ekkor kókuszolajat használj, de ezt ne olvaszd meg teljesen. Ha csak simán a radiátoron olvasztod össze a keveréket, akkor olyan lesz az elegy, mintha egy bolti sűrű krém lenne. Keverhetsz bele mandulaolajat is, nyugodtan cseppents bele néhány cseppet, majd kezdődhet a dörzsi és a csoda.

Arctisztító

A fent említett savat és a hámlasztó-, gyulladás csökkentő tulajdonságát használd fel az arc tisztításánál is. Keverj össze 3 evőkanál őrölt kávét egy pohárka friss tejjel, ezzel a keverékkel masszírozd át az arcodat és a nyakadat, majd hagyd rajta 20 percig. Ezek után alaposan mosd le vízzel, és mondj búcsút az eltömődött pórusoknak!

Kávé a jobb közérzetért

Egy tanulmány szerint, akik naponta 4, vagy több csésze kávét isznak meg, azok kisebb valószínűséggel lesznek depressziósok, mint azok, akik nem fogyasztanak kávét. Ez nem a koffeintartalom miatt, hanem a kávéban lévő antioxidáns miatt lehet így - no meg persze egy jól elkészített és gusztusosan tálalt csésze kávé látványa már önmagában is sokat dob az ember közérzetén. Ha beleszagolsz, és megízleled az aromás csodát - na, az ám az igazi boldogságforrás! Márpedig az igazi szépség belülről fakad, ha boldog vagy, akkor ragyogsz, így a kávé hagyományos fogyasztási módja is helyet kapott tippjeink között.

Javítja a hajszínt, és serkenti a haj növekedését

Tudtad, hogy a kávé sötétebbé, teltebbé és fényesebbé teszi a hajadat? Ide elég a kávézacc is, de igazából jobb, ha főzetlen kávé őrleményt használsz, amit vízzel keversz össze. Ezt a masszát vidd fel a nedves hajadra. Néhány perc elteltével mosd le, és samponnal mosd át a hajad. Figyelem, ennél a trükknél az egész lakásban szét fog szóródni az őrölt kávé, és rendesen meg fogsz dolgozni azzal, hogy kimosd a hajadból is, ezért érdemes kicsit hosszabb időt szánni a szépségápolásra és a takarításra. Azonban megéri az extra macera, mert az eredmény azonnal szemmel látható lesz!

Szeresd magad, és fogyassz kávét bátran: kívül- belül érezhető lesz a hatása!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön