szerelem
Egészségmagazin.com   |   2016.09.11.

Tutira működő szerelmi „varázslat” – 8 dolog, amitől beléd szeret a másik nem!

„A szerelemnek nem lehet parancsolni" tartja a mondás, de a tudósok szerint ez badarság! A kutatások számtalan olyan jellemvonást tártak fel, amik szinte biztos, hogy szerelmet váltanak ki a másik félből. Hogyan érheted el, hogy Ő beléd szeressen? Olvass tovább és eláruljuk a titkot!

reklám vége

A legnagyobb kérdés az, hogy két ember miért kezd el vonzódni egymáshoz? Mi okozza a kémia ösztönös és látszólag irányíthatatlan robbanását a szerelmesek testében? Ha hiszed, ha nem, sokszor egészen egyszerű jellemvonások húzódnak meg a háttérben.

Minden kornak más a nő- és férfiideálja, vagyis egészen eltérő az, hogy a többség milyen típusú embereket tart vonzónak. Bár sokan azt gondolják, hogy a szerelem teljesen szubjektív és egyéni érzelmek alapján dől el, a tudósok mégis egy csomó olyan dolgot ismernek, ami a többszörösére növeli egy ember vonzerejét.

8 dolog, ami vonzóvá tesz mások szemében:

A kutatások szerint nagyobb eséllyel szeret beléd a másik nem egy (vagy több) képviselője, ha:

1. érdekel a környezetvédelem

Közhelynek tűnik, ami a világbéke mellett a szépségkirálynők örökös témája, de egy 2016-os kutatás szerint igen fontos a hosszú távú kapcsolatok szempontjából. A környezettudatos vásárlókat ugyanis az emberek többsége általában alkalmasabbnak tartja egy hosszabb kapcsolat céljára, míg a luxust kedvelők, akiknek a fizikai megjelenés számít inkább, a rövidtávú kalandokat keresők számára vonzóbbak.

2. nem adod magad könnyen

A férfiak jobban szeretik az olyan nőket, akikért meg kell küzdeni, legalábbis egy 2014-es kutatás szerint. A nők szeretnek játszadozni, és a férfiak gyakran partnerek is ebben: ha a nő nem tanúsít különösebb érdeklődést a másik fél iránt, az a férfit arra ösztönzi, hogy még jobban harcoljon álmai hölgyének figyelméért. De vigyázz, ezt nem szabad túlzásba vinni! Ha sokáig húzódik a „fogócska", az könnyen az érdeklődés elvesztésével járhat.

3. vidám és magabiztos vagy

Az arckifejezés sok mindent elárul: egy 2011-es kutatásban férfiaknak és nőknek olyan fotókat kellett értékelniük, amiken ellenkező nemű emberek láthatók vidám illetve büszke arccal. A férfiak a vidám nőket találták vonzónak, míg a hölgyek körében a büszke és magabiztos férfi győzött a vidámmal szemben. A szégyellőség viszont mindkét nem számára egyaránt vonzónak mutatkozott.

4. eléggé hasonlítasz az exére

Abszurd, de igaz! Egy másik tanulmány szerint mindkét nem tagjai szimpatikusabbnak és vonzóbbnak találták azokat az embereket, akik hasonlítottak a jelenlegi, vagy legutóbbi párjukra, mint azokat, akik nem. Viszont ha a két nemet külön nézzük, már más a helyzet: a nőkre ugyanis a fenti megállapítás inkább igaznak bizonyult, míg a férfiak, ha tehették szívesebbek kerülték el a hasonlóságot

 

5. hasonlítasz rá

Egy rakás tanulmány bizonyítja, hogy az „ellentétek vonzzák egymást"- megállapítás annyira valóságos, mint a Bölcsek Köve, vagyis nagyjából semennyire. Ha a pár két tagja több fontos dologban hasonló egymáshoz, mint amilyen például a személyiség vagy a főbb értékek, az igazából megkönnyíti a mindennapi életüket. Így ugyanis nem kell erőt fecsérelniük az ellentétek folyamatos kiküszöbölésére, és több figyelmet szentelhetnek egymásnak.

6. összhangban vagytok egymással

A kanadai-amerikai pszichiáter, Eric Berne Emberi Játszmák című bestseller könyve az emberi jellemet három részre tagolja: szülőre, gyerekre és felnőttre. A szülői énedben hordozod mindazt, amit tanítottak neked: értékeket, hiteket. Az ösztönös gyermek-én az érzelmek színtere, míg a racionális felnőtt én a tanult tapasztalatokra hagyatkozik és igyekszik téged két lábbal a földön tartani. Ha pedig ez a három rész összhangba kerül benned és a partneredben, nagy eséllyel már nyert ügyetek van.

7. két percig a szemébe nézel

Nem hiszed? Pedig az elmúlt években népszerűvé vált játék sok esetben valóban működik! A Massachusets-i egyetemen végeztek egy kísérletet, ennek során kiderült, hogy a szem tényleg a lélek tükre, a részvevő fiúk és lányok valóban vonzóbbnak találták a másikat a két perces szemkontaktus után. Ilyen egyszerű lenne? Próbáld ki!

8. van kutyád

Egy felmérés során nők egy csoportjával férfiakról írt bemutatkozó cetliket olvastattak. A hölgyek egyöntetűen vonzóbbnak találták azokat az urakat, akik a leírás szerint gondoskodtak valamilyen állatról, leginkább kutyáról. Ez az ösztönökkel állhat kapcsolatban: tudat alatt ugyanis jogosnak tűnik az a feltételezés, hogy „ha egy kutyával jól bánik, a gyerekkel is jól fog".

Bár a fentiek apróságoknak tűnhetnek, láthatod, hogy számos olyan dolog van, amiből jól lehet következtetni a vonzalomra. Ha netán kételkednél, egyvalamit biztosan megtehetsz: próbáld ki a fentieket és figyeld meg a hatást! Lehet, hogy a végén Ámor is megtalál;)!

Segíts magányos ismerőseidnek, oszd meg velük ezt a cikket!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön