Felhasználói feltételek

A jelen felhasználási feltételek, a Green Code Media Kft (1194 Budapest, Nádasdy utca 131.; a továbbiakban: Kiadó) által üzemeltetett Egészségmagazin.com (a továbbiakban: Weboldal) és az azzal összefüggő szolgáltatások igénybevételének feltételeit tartalmazza.

A Felhasználó

Felhasználónak minősül a Weboldal látogatója, valamint mindenki, aki a weboldal bármely szolgáltatását igénybe veszi.

Felhasználói beleegyezés

Abban az esetben, ha meglátogatod weboldalunkat, úgy tekintjük, hogy az alább felsorolt feltételeket tudomásul vetted és elfogadod.

A kiadó fenntartja magának a jogot, hogy jelen jogi nyilatkozatot részeiben, vagy egészében, előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa. Felhívjuk figyelmedet, hogy a weboldalunk alján a „Felhasználási feltételek" hivatkozásra kattintva megtekintheted a mindenkori érvényes felhasználási feltételeket.

A feltételekben leírtak ismeretét természetesnek vesszük, elolvasásuk elmulasztása nem képezheti semmilyen hivatkozás alapját. A dokumentumban megjelenő közkeletűen használt fogalmakat (például link, website, weboldal, honlap, email stb.) külön nem magyarázzuk, mivel ezeket a magyar internetes nyelv részeinek tekintjük, és természetesnek tartjuk az ilyen kifejezések jelentésének ismeretét, hiszen az internet használatához alapvetően szükséges fogalmakról van szó.

Felelősség kizárása

A kiadó fenntartja a jogot, hogy weboldalát bármikor módosítsa, illetve elérhetőségüket korlátozza, megszüntesse. A kiadó nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. A weboldalon elérhető információk vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap hiányosságából, esetleges üzemzavarból vagy félreérthetőségből eredő károkért a felelősséget kizárjuk.

A kiadó nem jogosult orvosi praxis folytatására, ezért az itt olvasható cikkek és receptek nem helyettesítik a szakember utasításait. Amennyiben bármi olyat olvasol, ami ellenkezne az orvosod útmutatásaival, akkor minden esetben a orvos által előírtakat kövesd.

A tartalmak kizárólag tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt így az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért a kiadó felelősséget nem vállal. Az weboldalon olvasott cikkek felhasználása kizárólag a felhasználó felelősségére és kockázatára történik.

A weboldalon, a tartalomba ágyazva linkeket, bannereket és szöveges hirdetéset találsz, ezek valamelyikére kattintva egy - nem a kiadó által üzemeltetett - weboldalra érkezzel. Ezen oldalak meglátogatásából eredő károkért a felelősséget kizárjuk.

Olvasói bejegyzés

A weboldalon lehetőség van a cikkekhez hozzászólni, kommenteket közzétenni. A weboldalon kommentelni a Disqus (mint külső szolgáltató) által üzemeltett kommentmotor segítségével lehet. A cikkekhez történő hozzászólás, a www.disqus.com oldalon történt előzetes regisztrációt követően történhet. A weboldal cikkeihez hozzászólni csak a Disqus.com feltételeinek és a Weboldal feltételeinek elfogadásával lehetséges. A Disqus működése és adatkezelése megismerhető a https://help.disqus.com/customer/portal/topics/215159-terms-and-policies/articles oldalon.

A weboldal cikkeinek kommentelési lehetősége az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján tárhely szolgáltatásnak minősül, a kiadó a hozzászólásokat, véleményeket előzetesen nem ellenőrizi, nem szerkeszti, és nem monitorozza.

Kötelességünk törölni minden olyan hozzászólást, amelyre jelzés érkezett és jogszabály ellenes, illetve ha a megjelent tartalommal kapcsolatban egy harmadik személy jogai megsértésére vagy jogszabály ellenességre hivatkozással megkeresi a kiadót.

A felhasználók hozzászólásuk beírásával korlátlan - a többszörözés, átdolgozás, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás és a terjesztés jogát is magában foglaló - felhasználási jogot adnak a kiadó részére. A megjelentett hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, illetve terjeszthetők, és kizárólag a kiadó írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni. A felhasználók kötelesek betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992 évi LXIII. törvény, valamint egyéb adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseit, tilos más felhasználó adatainak (különösen az IP címek) gyűjtése, tárolása és továbbítása.

Az olvasói bejegyzések nem tükrözik a kiadó álláspontját, a kiadó a bejegyzésekért felelősséget nem vállal.

Kapcsolódó szolgáltatások

Online utasbiztosítás kötési felület

Az online utasbiztosítás kalkulátor működtetője és tulajdonosa az Európai Utazási Biztosító Zrt.(továbbiakban Eub Zrt.) A weboldalon található szerződéskötő rendszerek működtetése során okozott kárért vagy felmerült sérelemdíj megfizetéséért az Eub Zrt. áll helyt. Az Eub Zrt. működésével kapcsolatos nyilatkozatokat, biztosítási feltételeket megtalálod a www.eub.hu weboldalon.

A kalkulátorhoz kapcsolódó biztosításközvetítő a Dr. Kálmán Házi Gyermekorvosi Bt.

A kalkulátor hibás működéséből, helytelen használatából fakadó károkért a Green Code Media Kft. és a Dr. Kálmán Házi Gyermekorvosi Bt. semmilyen felelősséget nem vállal.

Moderálási elveink

Minden felhasználónak joga van a szabad véleménynyílvánításra. Az Egészségmagazin.com felületére elhelyezett Disqus komment motor lehetőséget nyújt adott témában a nyilvános beszélgetésre, a közös gondolkodásra a racionális vitára. A komment felületen megjelenhetnek a különféle nézetek, vélemények, érvek, az alábbiakban ismertetett kivételekkel. Az itt közzétett elveket felhasználjuk a közösségi média felületeinken megjelent hozzászólások moderálásánál is.

A felhasználói hozzászólásokat (kommenteket), a moderátorok szubjektív véleménye alapján moderáljuk, így ha a moderátorok megitélése alapján a hozzászólásod az alábbiak valamelyikébe tartozik, akkor moderálásnak vetjük alá:

 • Társadalmi normákkal ellentétes hangnemű, gyűlölködő, illetve gyűlöletkeltő megnyilvánulás, a vitapartner(ek) személyét sértő hangnemű hozzászólás.
 • Szerkesztéssel, moderálással, illetve a szerkesztőkkel, újságírókkal, moderátorokkal foglalkozó hozzászólások.
 • Indokolatlan trágárság.
 • A folyamatos társalgást zavaró vagy akadályozó, netikettet sértő hozzászólás.
 • Burkolt, illetve közvetlen reklám célzatú hozzászólás.
 • Olyan hivatkozások közzététele, amelyek a felhasználó gépében kárt okozó fájlokra mutatnak; elrontott html-kódokat; Javát; automatikusan induló fájlletöltéseket és minden olyan beavatkozást, amely megakadályozza az oldal rendeltetésszerű használatát.
 • Szándékos elárasztás (floodolás).
 • A témától eltérő - offtopic - hozzászólás.
 • Olyan hozzászólások, amelyek bizonyíthatóan nem saját szellemi termékeid: mások hozzászólásának ismételgetése, más oldalról származó cikk vagy cikkrészlet kommentár nélküli bemásolása.
 • Személyiségi, illetve a közösségi jogokat sértő megnyilvánulások, hozzászóló(k) valós adatainak közzététele, mások személyi adataival bárminemű visszaélés.
 • Kiskorú (18. életévet be nem töltött) személyeket felvonultató szexuális tartalom (link, kép, szöveg, hang is beletartozik). Az ilyen hozzászólás rendőrségi feljelentést von maga után!
 • Törvénysértő cselekedetre, bűncselekményre, terrorcselekményre buzdító hozzászólás, adott egyénnel vagy csoporttal szembeni súlyos testi sértésre vonatkozó fenyegetést magába foglaló tartalom.
 • Töröljük az olyan felhasználó összes hozzászólását, akinek felhasználóneve közismert tudós, művész, történelmi vagy közismert, valamint közéleti személyiség nevével egyezik és moderátoraink meggyőződtek róla, hogy az nem a valós neve, vagy kérésre nem azonosítja magát. Töröljük az olyan felhasználó összes hozzászólását, akinek felhasználónevében obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, burkolt vagy nyílt reklám található.
 • Spam hozzászólásnak minősül, ha rendszeresen, szándékosan a moderátori alapelvekbe ütköző módon szólsz hozzá témákhoz, valamint törölt hozzászólást visszamásolsz. Ilyen esetben töröljük a kommentjeidet, de minden külön értesítés nélkül véglegesen kitilthatjuk felhasználónevedet.

Ha olyan hozzászólást találsz, amely véleményed szerint sérti bármely fenti elvet, jelezd nekünk az info[kukac]egeszsegmagazin[pont]com email címre írt levélben "moderálás" tárggyal!