nyári programok
Egészségmagazin.com   |   2015.07.09.

Itt a nyár! Miért unatkoznál? Nyári programok kicsiknek és nagyoknak

Egész évben ezt a tíz hetet várják a gyerekek, aztán elkezdődik a nyári szünet, és nem tudnak magukkal mit kezdeni!

reklám vége

Biztosan sok szülő látja így a kamasz gyermekére rázúduló nagy szabadságot - aki persze hadakozik, hogy nem kell aggódni, nagyon is jól ki tudja tölteni a nap 24 óráját. Hisz ott a Facebook, meg a Youtube...

Ha a nyári programok nehezen jönnek maguktól, akkor íme néhány ötlet arra, ha egy kicsit többre vágysz.

Szobaátrendezés

Az életkorral együtt az ízlésünk, és az igényeink is változnak. A nyári szünet remek alkalom a szoba átalakítására. Az internet tele van jobbnál-jobb ötletekkel, hogy akár pénz nélkül hogyan dobhatjuk fel a belső tereket. Készíthetsz akár használt gumiabroncsból puffot, vagy épp PET palackokból függőkertet.

Tanulj meg főzni! 

Nem töltött káposztára és extra tortákra gondolunk. Sokkal jobban illik a nyárhoz a szabadtéri sütés-főzés. Ki ne tudna befűszerezni pár csirkecombot vagy épp felkockázni a krumplit, és már kezdődhet is a grillezés vagy bográcsozás /Szerintünk a nyári programok közül ez a legjobb :)/.

Hidd el, csak elsőre tűnik ijesztőnek! Facebookon megírod az ismerősöknek, és biztos, hogy nem maradsz egyedül. Ha nem kertes házban laksz, akkor keresni kell egy ilyen célra is használható parkot. Akár még új barátokat is bevonzhatsz.

leghasznosabb a nyári programok közül: keresd meg a zsebpénzedet!

Manapság sok cég kínál diákmunkát - akár egész évre. El kell döntened, hogy mi érdekel, mit csinálnál szívesen, és ha nincs más ötleted, keress egy diákmunkával foglalkozó internetes portált.

15 év fölött szülői hozzájárulással lehet csak dolgozni. Aki elmúlt 16, annak már nem kell engedély. Kell viszont adószám, és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a megszerzett jövedelem adóköteles! Jövő májusban adóbevallást kell készíteni.

Vannak otthonról, számítógéppel végezhető munkák, de például az áruházak is szívesen vesznek fel pár hónapra diákokat árufeltöltőnek. 18 éven aluliak nem dolgozhatnak éjszaka és három műszakban. Fiatalkorú munkavállaló pénzt sem kezelhet, vagyis nem lehet pénztáros.

A nyári munkából nem lehet meggazdagodni, viszont olyan tapasztalatokra tehetsz szert, aminek később is hasznát veheted. A nyári munka mellett azért a pihenésre is maradjon idő!

Sportolj!

A testmozgás remek hangulatjavító és unaloműző. Nem beszélve arról, hogy mennyivel hasznosabb futni, biciklizni vagy úszni, mint evéssel elütni az időt! A nyári szünet alkalmas lehet arra is, hogy egy új sportágat is kipróbálj!

Neveld a kutyádat

...vagy egyéb házikedvenceidet. A szokásos séta helyett iktass be például egy kutyaiskolát. A szakemberek egy csomó mindenre megtanítják a kutyát és gazdáját! Az állatok nagyon meghálálják a velük való törődést. Szakíts rá minél több időt!

Rendezd a fotóidat

Itt a lehetőség arra, hogy az egész évben készített fotóidat rendezd - család, barátok, stb. Válassz alá jó zenéket, és remek időtöltés ezek levetítése - akár a szülőkkel, akár az osztálytársakkal közösen.

És ha már semmi ötleted nincs, és megnéznél egy jó filmet, mi lenne, ha nem magyar szinkronnal, hanem idegen nyelven hallgatnád? Nincs is ennél jobb nyelvlecke! És biztosan nem szól rád senki, hogy már megint a tévé előtt ülsz!

Hasznos lehet, hogy ha a nyárra tervezett dolgokból listát írsz, és jól látható helyre kiteszed. Legyen minden napnak sajátos arculata! Nem kell szoros napirendet meghatározni, de nem szerencsés, ha délben ébredsz, és éjszakai életre rendezkedsz be. Ha van valami, ami idegesíti a szülőket, ez biztosan. Ne feszegesd a húrt!

Ellenben ha a szülők azt látják, hogy hasznos dolgokkal és okosan töltöd a szabadidődet, nem, vagy csak ritkábban fognak felesleges házimunkákkal zaklatni. És talán még a zsebpénzedet is megemelik.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön